ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας: Δίνουμε μάχη για πλειστηριασμούς και εκπαίδευση

Μπαλάφας: Δίνουμε μάχη για πλειστηριασμούς και εκπαίδευση

«Ο λαός αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που καταβάλουμε» επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Γιάννης Μπαλάφας έκανε λόγο για μάχη που δίνει η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς και την ιδιωτική εκπαίδευση.

Αναφορικά με το θέμα της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport και στην επισήμανση ότι η πολιτική ασυνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρούσα, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε:

«Προφανώς, είχαμε τη διάθεση ή την πίστη να κάνουμε ορισμένα πράγματα που η συμφωνία με τους συγκεκριμένους όρους “ή φεύγετε από το ευρώ ή υπογράφετε αυτήν την όχι καλή συμφωνία ”μας ανάγκασε να πάμε πίσω.

Δεν το κρύβουμε. Δεν το κρύψαμε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Υπογράψαμε μία συμφωνία τον Αύγουστο που περίεχε θέματα με πολλά από τα οποία δεν συμφωνούσαμε, αλλά αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε, γιατί δεν θέλαμε να βγούμε από το ευρώ ή να μας διώξουνε και να πάμε στη δραχμή.

Αυτή ήταν βασική επιλογή, όποιος δεν συμφωνεί με αυτό έχει άλλη άποψη από εμάς. Με δεδομένη αυτήν την επιλογή που κάναμε τότε, υποχωρήσαμε σε θέματα που λέγαμε ότι δεν θα κάνουμε, ένα από αυτά είναι αυτό που λέτε».

«Μεγάλη η κατανόηση που έδειξε ο λαός»

Στην αναφορά ότι ο κόσμος πιστεύει πως κατά την εφαρμογή του μνημονίου η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί λίγο παραπάνω, να διαπραγματευτεί λίγο καλύτερα, ο ίδιος σχολίασε:

«Αυτό το επιβεβαιώνουμε. Δείτε τη μάχη δίνουμε για τους πλειστηριασμούς, για την ιδιωτική εκπαίδευση και τα αεροδρόμια.
Λέω αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, την κατανόηση τη μεγάλη που έδειξε ο λαός σε αυτά, τα οποία κάναμε μέχρι τώρα».

Σχετικές ειδήσεις