ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραίτηση Φίλη ζητά ο Νίκος Νικολόπουλος: Οι Πόντιοι δεν επιτίθενται άνανδρα

Την παραίτηση Φίλη ζητά ο Νίκος Νικολόπουλος: Οι Πόντιοι δεν επιτίθενται άνανδρα

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει την επίθεση εις βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκου, ο Νίκος Νικολόπουλος, κάνοντας λόγο για ανεγκέφαλους και τραμπούκους που υποδύονται τους πατριώτες, αλλά και αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον Νίκο Φίλη και τις δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Ο πρόεδρος, έτσι, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αφού υπογραμμίζει πως: «Οι ανεγκέφαλοι τραμπούκοι που υποδύονται τάχα, τους πατριώτες, προσέφεραν απόψε το καλύτερο άλλοθι σε μεμονωμένες και ανιστόρητες απόψεις, όπως ήταν αυτή που εκφράστηκε από τον υπουργό Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων», εκφράζει την απόλυτη βεβαιότητά του ότι «ουδεμία σχέση με τους προπηλακισμούς και τα επεισόδια μπροστά στη Βουλή έχουν τα ποντιακά σωματεία».

«Οι Πόντιοι δεν επιτίθενται άνανδρα. Έχουν βαθιά ριζωμένη στην ψυχή τους τη Δημοκρατία αλλά και τον πόνο της φασιστικής βίας, που βίωσαν από τους Τούρκους», συνεχίζει ο κ. Νικολόπουλος, συμπληρώνοντας: «Όσοι παρεισέφρησαν στην διαμαρτυρία των Ποντίων για να προκαλέσουν αναστάτωση, δεν χτύπησαν μόνο έναν βουλευτή. Χτύπησαν τη δημοκρατία, το δίκιο των Ποντίων και την ίδια την Ελλάδα».

Και καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος: «Όσον αφορά στη “ρίζα του κακού” τη δήλωση που έκανε ο κ. Φίλης ότι υιοθετεί την εθνική θέση και δεν ανακαλεί, ώστε να μην χαρακτηριστεί “καραγκιόζης πολιτικάντης”, αντιλαμβανόμαστε πως δεν επιλύει το μείζον πολιτικό θέμα που έχει ενσκήψει στην Κυβέρνηση. Ίσως η παραίτηση του θα εκτόνωνε την κατάσταση, την οποία επιδεινώνει η αιχμή για “καραγκιόζηδες πολιτικάντηδες” που άλλα λένε και άλλα εννοούν. Ποιους άραγε εννοεί ο κ. Φίλης;»

Σχετικές ειδήσεις