«Ύβρις για το λαό και οι δικές μας καθυστερήσεις»

Αυτό επισήμανε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα...

«Χρέος της αστυνομίας δεν είναι να αντιπαρατίθεται με τον κόσμο. Χρέος της είναι να προστατεύει την ελευθερία και την ελευθερία της έκφρασης», είπε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα.

Υπενθύμισε πως ο κ. Χρυσοχοϊδης όταν είχε πάει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντιμετώπισε κάποια φαινόμενα σχέσης κάποιων μέσα στην αστυνομία με ακροδεξιές και παρακρατικές καταστάσεις και πως το ίδιο, επιτυχημένα, θέλει να τα αντιμετωπίσει και ο κ. Παπουτσής.

«Πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, δηλαδή φαινόμενα που εκθέτουν την αστυνομία, φαινόμενα που δημιουργούν στον κόσμο ερωτηματικά πρέπει αμέσως να αντιμετωπίζονται, δεν πρέπει να τα αφήνουμε να πέσουν κάτω», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι κουκουλοφόροι προβοκάρουν και την κυβέρνηση.

Σχετικά με τις δηλώσεις Πάγκαλου, σημείωσε πως θέλει προσοχή πως εκφράζεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Ζήτησε πάντως να μην πιανόμαστε από κάθε λέξη και «τιναζόμαστε όλοι στον αέρα. Θέλει πολύ ψυχραιμία αυτόν τον καιρό και θέλει να μπορούμε να κουβεντιάζουμε όλοι με όλους».

«Ύβρις», για το λαό και οι δικές μας καθυστερήσεις

Με αφορμή έκφραση πρωθυπουργού περί «ύβρεως» στη διαχείριση των προηγούμενων ετών, διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να απομονώνουμε μια λέξη γιατί βγαίνουν λάθος συμπεράσματα και τόνισε ότι όλο το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Παπανδρέου ακολούθησε μια ιδιαίτερα συναινετική πολιτική.

Ερωτώμενος ωστόσο αν είναι «ύβρις» για το λαό η απραξία σε ορισμένα ζητήματα τους προηγούμενους 21 μήνες, απήντησε θετικά.