ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πως ο Βενιζέλος πήρε το Μεσοπρόθεσμο πάνω του

Πως ο Βενιζέλος πήρε το Μεσοπρόθεσμο πάνω του
Ο κ. Βενιζέλος κατάφερε να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια που είχε συσσωρευτεί για τον προκάτοχό του και να περάσει το Μεσοπρόθεσμο σχεδόν αναίμακτα...

Δεν έχει περάσει απαρατήρητο από κανέναν μέσα στο ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σήκωσε όλο το παιχνίδι του Μεσοπρόθεσμου πάνω του, χωρίς να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη παρέμβαση από πλευράς του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος κατάφερε να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια που είχε συσσωρευτεί για τον προκάτοχό του και να περάσει το Μεσοπρόθεσμο σχεδόν αναίμακτα, επαναλαμβάνοντας παράλληλα αρχηγικές εμφανίσεις εντός Βουλής.

Αν και πολλοί έσπευσαν με την επιλογή Βενιζέλου να μιλήσουν για ελιγμό Παπανδρέου σε αυτή την υπουργοποίηση, φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πio περίπλοκα.

Η εικόνα της δυαρχίας που παρουσιάζει αυτήν την ώρα η κυβέρνηση είναι συνειδητή επιλογή του Μαξίμου. Ο κ. Βενιζέλος σαφώς άφθαρτος από τη λαίλαπα του Μνημονίου καταφέρνει και συσπειρώνει δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που ακόμα και μέχρι πρόσφατα κατατάσσονταν στις «προεδρικές.»

Το θέμα είναι βέβαια τι φέρνει η επόμενη μέρα. Ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει να κάνει παιχνίδι μόνος του; Ο κ. Παπανδρέου θα επιτρέψει στον βασικό του εσωκομματικό αντίπαλο να προσπαθήσει να καθαρίσει το παιχνίδι μόνος του; Ή μήπως είμαστε μπροστά σε μια ειλικρινή συναίνεση σε εσωκομματικό επίπεδο;

Διαβάστε περισσότερα στο www.newscode.gr

Ρoή Ειδήσεων