ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Συνάντηση με τους υποψήφιους πράκτορες του ΟΠΑΠ

Νικολόπουλος: Συνάντηση με τους υποψήφιους πράκτορες του ΟΠΑΠ

Στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος ο Νίκος Νικολόπουλος δέχτηκε τους υποψήφιους πράκτορες του ΟΠΑΠ και άκουσε την έντονη και τεκμηριωμένη διαμαρτυρία τους, σχετικά με το παράνομο στοίχημα και την καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας των νέων νόμιμων καταστημάτων ηλεκτρονικών παιγνίων.

Οι υποψήφιοι πράκτορες παιγνιομηχανημάτων (VLTs), ζήτησαν την επίσπευση της λειτουργίας του συγκεκριμένου παιγνίου από τον ΟΠΑΠ, προκειμένου να μην ακυρωθεί η επένδυση σε σχετικές υποδομές, στην οποία έχει προβεί μεγάλος αριθμός πρακτόρων, γεγονός που θα προκαλέσει στους τελευταίους τεράστια οικονομική καταστροφή.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση, υπέρ των πρακτόρων του ΠΡΟΠΟ τόνισε μεταξύ των άλλων: «Μια εβδομάδα απομένει μέχρι να υποδεχτούμε τον Δεκέμβριο και ο κατεξοχήν εορταστικός (κυρίως λόγω Χριστουγέννων) μήνας μόνο με χαρές και πανηγύρια δεν ξεκινάει για τους πράκτορες του ΟΠΑΠ. Κι αυτό διότι οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών του κλάδου αποφάσισαν, η 1η Δεκεμβρίου να είναι η αφετηρία των απεργιακών κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας σφόδρα στην απόφαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, να επιβληθεί πρόσθετος φόρος στα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται στα πρακτορεία τους.

Από τη μεριά τους οι πράκτορες έκαναν λόγο για «casus belli» σε βάρος του κλάδου τους, τη στιγμή μάλιστα «που θα προστατεύονταν -κατά δήλωση του κ. Τσίπρα- έναντι των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών».

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ως συμπολιτευόμενος εταίρος ρωτά τον Πρωθυπουργό: «Τι άλλαξε λοιπόν και ενώ ο Υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, μία ημέρα πριν κατατεθεί το σχέδιο νόμου, διαβεβαίωνε το προεδρείο των πρακτόρων ότι αναζητούνταν άλλα ισοδύναμα μέτρα, αλλά τελικά η κυβέρνηση επέβαλε ένα νέο χαράτσι;»
Τι θα κάνει και για τις δυο κατηγορίες ελευθεροεπαγγελματιών βιοπαλαιστών ο Πρωθυπουργός;

Τέλος, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Ν. Νικολόπουλος ζητά με νέα ερώτηση του προς τον Πρωθυπουργό και με αφορμή την απεργία των πρακτόρων, να πάρει το θέμα στα χέρια του, για να αποτραπεί το "λουκέταρισμα "των πρακτορείων τους και να δώσει αυστηρές εντολές προκειμένου να αποκαλυφθούν εκείνοι που καλύπτουν τους παράνομους...και τους βαρώνους του τζόγου, όσο υψηλά και όσο κοντά του και αν βρίσκονται...

Σχετικές ειδήσεις