ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό: Ανίκανοι και Μοιραίοι! (photo + vid)

Προσφυγικό: Ανίκανοι και Μοιραίοι! (photo + vid)

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» με προσφυγικό - μεταναστευτικό, στο εσωτερικό της χώρας αυξάνονται και πληθύνονται οι... «αποθήκες ψυχών» ή αλλιώς η ντροπή της Ευρώπης. Στο μεταξύ, η Τουρκία παίζει ανενόχλητη τη μπάλα που ξέρει!

ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ - ΟΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ - ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΑ ΣΤΡΩΣΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Της Γεωργίας Λινάρδου

Δεν είναι μόνον απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας με το σίριαλ: «Που θα πάμε τους πρόσφυγες και τι θα κάνουμε με τους... άλλους». Είναι επικίνδυνο και ντροπιαστικό όχι μόνον σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο!

Όσο το πρόβλημα γιγαντώνεται με ομολογούμενως περίεργα παιχνίδια από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος της Τουρκίας (παρά τις δήθεν αυστηρές συστάσεις ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της) στην Ελλάδα επικρατεί το απόλυτο χάος.

elliniko

Της «γης οι κολασμένοι»

Πριν από μερικούς μήνες αυτή η κυβέρνηση έκλεινε κέντρα κράτησης. Σήμερα, όμως, ανάβει το πράσινο φως για νέες «χωματερές ανεπιθύμητων». Σκέφτεται να ενεργοποιήσει ακόμη και κλειστά στρατόπεδα ώστε να μεταφέρει εκεί πρόσφυγες αλλά και... «κολασμένους».

Όλους εκείνους που πέταξε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα από το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο με δηλωμένη την αδυναμία να επιβάλλει την τάξη.

kolasmenoi1

Περί τους 120 οικονομικούς μετανάστες από το Μαρόκο μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Κράτησης της Κορίνθου. Εκατοντάδες άλλοι σκορπίστηκαν. Κάποιοι έστησαν σκηνές έξω από το Τάε Κβον Ντο κι άλλοι χτυπούν την πόρτα του... Ελληνικού μπας και τους βάλει κάποιος μέσα και τους δώσει ένα ζεστό φαΐ.

kolasmenoi

Η Κόρινθος και η καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πριν από τη μεταφορά των 120 Μαροκινών, στο Κέντρο Κράτησης της Κορίνθου κρατούνταν πέντε άτομα.
Εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αλληλέγγυων Πολιτών Κορίνθου οι οποίοι επισκέφθηκαν το Κέντρο Κράτησης στην πόλης της στις 10 Δεκεμβρίου 2015 υποστηρίζουν μεταξύ άλλων πως: «Κρατούνταν μόλις πέντε άτομα ενώ απασχολούνταν περισσότεροι από 30 αστυνομικοί»!

Αναφέρουν: «Οι Κορίνθιοι πολίτες, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες έδειξαν – και δείχνουν – την αλληλεγγύη τους σε ανθρώπους που χρειάζονται την συμπαράστασή μας. Ας σβήσουμε επιτέλους μια από τις ντροπιαστικές στιγμές μας ως άνθρωποι και ως κράτος, την "Υπηρεσία Φύλαξης - Ελέγχου Κρατούμενων Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.)" Κορίνθου».

korinthos1 copy

Τον περασμένο Νοέμβρη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατέληξε σε μία ακόμη καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ελλάδας για παράνομη κράτηση επί 21 μήνες μετανάστη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κόρινθο και την Αμυγδαλέζα.

Kοινή παραδοχή διεθνώς, όπως και του ΟΗΕ είναι πως δεν υπάρχει κανένα εμπειρικό στοιχείο ότι η κράτηση αποτρέπει την παράτυπη μετανάστευση ή αποθαρρύνει την κατάθεση αιτήματος άσυλο. Παρά τις όλο και πιο αυστηρές πολιτικές που εισήχθησαν στα τελευταία είκοσι χρόνια παγκοσμίως, ο αριθμός των παράτυπων αφίξεων δεν μειώθηκε. Μετά άλλων ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι εισερχόμενοι αντιμετωπίζουν ως ένα αναπόφευκτο κομμάτι του ταξιδιού τους.

Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο...

Νομικοί υποστηρίζουν ότι στο μέλλον δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουμε και άλλες καταδίκες ακόμη και για τα λεγόμενα hotspots, καθώς το νομικό καθεστώς που διέπει την λειτουργία τους δεν είναι απολύτως σαφές.

«Μέχρι σήμερα δεν είναι απολύτως σαφές ποιο νομικό καθεστώς θα διέπει τη λειτουργία των λεγόμενων hotspots και ειδικότερα ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία τους και το καθεστώς "παραμονής" ενδέχεται να ανακύψουν στο αμέσως προσεχές διάστημα», διαβάζουμε στο Σχέδιο Κειμένου για την Πολιτική του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες ( «Εφαρμόζοντας τα εναλλακτικά μέτρα κράτησης στην Ελλάδα», Αλέξανδρος Κωνσταντίνου δικηγόρος, μέλος της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΣΠ).

Επιπλέον: «Οι σχετικές διατάξεις για την Πρώτη Υποδοχή ρητά αναφέρονται σε «περιορισμό της ελευθερίας» στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) και όχι σε στέρησή της. Η μέχρι σήμερα εμπειρία καταδεικνύει ότι το μέτρο περιορισμού της ελευθερίας σε ΚΕΠΥ, στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με μέτρο στέρησης της ελευθερίας».

Η Τουρκία θέλει να παίζει μπάλα μόνη της!

Η 29η Νοεμβρίου ήταν μία πολύ καλή ημέρα για τους Τούρκους αξιωματούχους αφού κέρδισαν συμφωνία με τους Ευρωπαίους ηγέτες της ΕΕ η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων κι ένα πακέτο 3 δισ., ευρώ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Εκείνη την ημέρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επέστρεψε θριαμβευτής στη χώρα του καθώς έγιναν δεκτές οι περισσότερες προτάσεις που έκανε. Κι εκείνη την συμφωνία την χαιρέτισε η ελληνική πλευρά.

turkey1

Περίπου τρεις εβδομάδες μετά, οι Ευρωπαίοι παρατηρούν ότι κάτι δεν πάει καλά με την Τουρκία, ότι έχει αθετήσει τον λόγο της.

Μάλιστα, η Λουξεμβουργιανή προεδρία κατέθεσε στοιχεία που ανέφεραν πως η μείωση της μεταναστευτικής ροής από την Τουρκία είναι ελάχιστη και παρά το γεγονός ότι ο καιρός πια είναι άσχημος, αυτόν τον μήνα αποβιβάζονται στα ελληνικά παράλια κοντά στους 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες!

Μήπως αυτήν την κίνηση που έκανε το Λουξεμβούργο θα έπρεπε να την είχε κάνει η Ελλάδα; Το πρόβλημα είναι εδώ. Εμείς το αντιμετωπίζουμε. Οι νησιώτες το βιώνουν.

Γιατί η χώρα μας δεν καταθέτει ανάλογα στοιχεία -μη μου πείτε ότι αδυνατεί να τα συλλέξει - και να τα καταθέσει στους μηχανισμούς της ΕΕ που κάθε φορά την βάζουν στον τοίχο;

Η συμπεριφορά της Ελλάδας δεν είναι αδύναμη. Είναι καταστροφικά φοβική την ώρα που στο Αιγαίο διαδραματίζονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά ανθρώπων.

Στην Τουρκία έχει στηθεί ένας απίστευτος μηχανισμός δουλεμπορίου και δολοφονεί όποιον ανεβαίνει στις... βάρκες της!

Η ΕΕ πριν δώσει υποσχέσεις για δισεκατομμύρια δεν μπορεί να εκβιάσει την Τουρκία -όπως κάνει με την Ελλάδα- να συμμαζέψει την εγκληματική παρανομία στα παράλια της πριν αυτή σκορπίσει τον θάνατο;

Και η ελληνική πλευρά, πριν χαιρετίσει για μία ακόμη φορά θετικά(!) τις αποφάσεις μίας ακόμη Συνόδου Κορυφής, δε νιώθει τι συμβαίνει πια στη χώρα;

'Ελεος πια!

elliniko1

Δείτε την συγκλονιστική εξομολόγηση μιας μάνας που από την Τουρκία στη Μυτιλήνη έχασε το ένα της κορίτσι, από το Guardian. Παρατηρήστε: σε κάποιο σημείο το παιδί κλείνει και τα δύο του αυτιά για να μην ακούσει... την Ευρώπη της καταστολής που το τρομάζει:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις