ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας στη Bild: Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ

Τόσκας στη Bild: Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ

Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία που επετεύχθη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με το προσφυγικό, σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας πρόσθεσε ότι η ροή των προσφύγων και των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα δεν έχει μειωθεί παρά ελάχιστα, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη με τον χρόνο για να ολοκληρωθούν τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και πως ότι μέχρι σήμερα το ελληνικό κράτος έχει επιβαρυνθεί με 2 δισεκ. ευρώ για την υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι η κρίση των προσφύγων δεν πρέπει να συνδέεται με το πρόβλημα της τρομοκρατίας, ενώ συμπλήρωσε πως εάν ο πόλεμος στη Συρία δεν σταματήσει και τα οξύτατα προβλήματα στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν συνεχιστούν, το προσφυγικό δεν πρόκειται να λυθεί.

«Αναμένω ότι θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε τις ροές που είχαμε τους περασμένους μήνες. Δεν γνωρίζω εάν θα είναι άλλο ένα εκατομμύριο, αλλά σίγουρα 800.000 ή περισσότεροι. Ακόμη κι αν δεν υπάρξει καμιά αύξηση. Είναι 90.000 τον μήνα, επομένως... Ο αριθμός συνδέεται άρρηκτα με την κατάσταση στις «ευαίσθητες» περιοχές», είπε χαρακτηριστηκά.

Όπως ισχυρίστηκε στη συνέχεια ο κ. Τόσκας, «Οι τουρκικές αρχές δεν πράττουν αυτό που πρέπει προκειμένου να εμποδίσουν αυτούς τους ανθρώπους να έρχονται ή να μειώσουν τις ροές, παρά τη συμφωνία με την ΕΕ. Αυτό είναι προφανές από τους αριθμούς που σας έδωσα».

Σχετικές ειδήσεις