ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέκλεισαν εκπροσώπους αγροτών από το διάλογο με το… έτσι θέλω!

Απέκλεισαν εκπροσώπους αγροτών από το διάλογο με το… έτσι θέλω!

Για διάλογο α λα καρτ κάνουν λόγο τόσο η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών όσο και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Όπως κατήγγειλαν το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε άλλους εκπροσώπους από αυτούς που είχαν προτείνει στο διάλογο.

Η κυβέρνηση «τορπιλίζει» το διάλογο, καθώς αποφάσισε να κάνει... face control στους αγρότες που θα μετέχουν της συνάντησης.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών, Κτηνοτροφών και Αλιέων δεν τους επετράπη να περάσουν καν από τις κλούβες των ΜΑΤ στην αρχή της Ηρώδου Αττικού, καθώς, όπως τους είπαν, «δεν βρίσκονται στη "λίστα" των προσκεκλημένων»!

Συγκεκριμένα, ο κ. Θ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών, σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατήγγειλε ότι... έφαγαν πόρτα από το Μέγαρο Μαξίμου. «Μας στεναχωρεί πολύ αυτό», είπε και πρόσθεσε πως «έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας και τα νέα παιδιά περιμένουν και από εμάς κάποιες κινήσεις. Εμείς προσπαθήσαμε για διάλογο, η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θέλει. Εμείς ήρθαμε για να συμμετάσχουμε στον διάλογο και μας είπαν ότι δεν είμαστε στη λίστα των ονομάτων».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων κατήγγειλε τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης, τονίζοντας πως παραβιάζονται τα δικαιώματα τους.

«Μια επιτροπή εκλεγμένη από τα μπλόκα μας δεν μπορεί να παραστεί στη συνάντηση. Αυτά τα περιμέναμε από άλλα καθεστώτα. Από αλλού τα περιμέναμε και από αλλού μας ήρθαν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν θα πάμε μέσα, αλλά ο αγώνας μας συνεχίζεται. Θα συντηρηθούμε με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων, που μας δέχονται χωρίς διακρίσεις, όπως είμαστε».

Κυβερνητικές πηγές για τους συμμετέχοντες στον διάλογο με τον πρωθυπουργό 22/02/2016 14:10 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα

Η απάντηση της κυβέρνησης:

Η κυβέρνηση ήταν αρνητική για τη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία διαλόγου στο Μέγαρο Μαξίμου μόνο για έναν άνθρωπο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τώρα προσέρχεται ως συνδικαλιστής, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, επίσης, ότι αίτημα από την Ένωση Νέων Αγροτών δεν είχε κατατεθεί, αλλά ευχαρίστως θα οριστεί συνάντηση μέσω και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σχετικές ειδήσεις