Άνθιμος: Εθνική προδοσία να αποκαλούνται τα Σκόπια «Μακεδονία»

newsbomb

Άνθιμος: Εθνική προδοσία να αποκαλούνται τα Σκόπια «Μακεδονία»

Έντονη ήταν η αντίδραση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, για το θέμα της επίμαχης δήλωσης του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM σημείωσε: «Όταν ένας υπουργός αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία αυτό αποτελεί καρφί στην καρδιά των Ελλήνων».

«Η αντίδραση μέσα στον ψυχισμό του ελληνικού λαού είναι τόσο σκληρή και τόσο απαιτητική για εκδίκηση, δηλαδή την ώρα που χανόμαστε, την ώρα που έχουμε τόσο τραγικά θέματα ένας υπουργός να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία θεωρείται ότι είναι μια εθνική προδοσία», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Αναφερόμενος στην άφιξη προσφύγων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο μητροπολίτης επανέλαβε ότι είναι αντίθετος με τη φιλοξενία τους μέσα στην πόλη, «για πλείστους λόγους».

«Είμαι αντίθετος στη φιλοξενία των διαφόρων μεταναστών κλπ, δεν ήθελα στη Θεσσαλονίκη», τόνισε και πρόσθεσε:

Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για πλείστους όσους λόγους, εγώ προσωπικά σαν επίσκοπος και εκπρόσωπος τη τοπικής εκκλησίας που έχει ιστορία 2.000 χρόνων, δεν θα ήθελα να εγκατασταθούν, διότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς στη συνέχεια θα επακολουθήσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved