ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Oλομέλεια της Βουλής η υπόθεση της Siemens

Στην Oλομέλεια της Βουλής η υπόθεση της Siemens
Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση...

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Siemens.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντάλλαξαν πυρά για το σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία, ενώ τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ότι υπάρχει μεθόδευση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα για «συγκάλυψη» του σκανδάλου που είναι και «πράσινο» και «γαλάζιο».

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί με μυστική ψηφοφορία η συγκρότηση τριμελούς γνωμοδοτικού συμβουλίου εισαγγελέων που θα αξιολογήσει την ουσιαστική βασιμότητα των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί με την πρόταση 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά των πρώην υπουργών της ΝΔ Γ. Αλλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη και στους οποίους αποδίδεται η κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση.

Σε ότι αφορά τις ευθύνες των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Αν. Μαντέλη και Α. Τσοχατζόπουλου, οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναφέρουν στην πρόταση τους ότι αφενός το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί, ενώ το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα εμπίπτει στα κοινά αδικήματα, για τα οποία υπεύθυνη είναι η τακτική δικαιοσύνη και εκείνη πρέπει να ασχοληθεί.