ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννίτσης: Το ασφαλιστικό πάει χέρι χέρι με τη φτωχοποίηση της κοινωνίας

Γιαννίτσης: Το ασφαλιστικό πάει χέρι χέρι με τη φτωχοποίηση της κοινωνίας

Για «φιάσκο στο οποίο οδήγησαν οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Μπορεί να υπάρξει βιωσιμότητα και επάρκεια παροχών στην κοινωνική ασφάλιση;».

Όπως είπε ο κ. Γιαννίτσης, «όσο σήπεται το ασφαλιστικό, τόσο θα σήπονται και πολλά γύρω από αυτό. Λυπάμαι για τη χρήση έντονων λέξεων, αλλά ζούμε σε εποχή όπου η υπέρβαση των προβλημάτων μας απαιτεί συγκρούσεις με την πραγματικότητα αλλά και με το παρελθόν».

Τόνισε ότι δεν διαφαίνεται αντιμετώπιση του προβλήματος και υπογράμμισε ότι «αυτό που αποσταθεροποιεί τις προσδοκίες και τις συμπεριφορές και τελικά το ίδιο το ασφαλιστικό σύστημα, κινείται στο φάσμα μεταξύ πολιτικής απάθειας και πολιτικής διαφθοράς».

Ο κ. Γιαννίτσης πρότεινε πολιτική σύμπταξη για τη διαχείριση του ζητήματος με αναγνώριση λαθών μεν, αλλά χωρίς καταγγελίες για το χθες.

Αναφερόμενος στην κατάρρευση της οικονομίας σημείωσε: «Για δεκαετίες οι τράπεζες ήσαν ο μακρύς βραχίονας των κυβερνήσεων, οι επιχειρήσεις όπου συμμετείχε το Δημόσιο το ίδιο. Είδαμε το αποτέλεσμα: Πτώχευση επιχειρήσεων, πτώχευση της πολιτικής, πτώχευση της χώρας».

Σχετικές ειδήσεις