ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Απομονώθηκε εσκεμμένα μία φράση μου - Στόχος δεν είμαι εγώ αλλά η κυβέρνηση

Δρίτσας: Απομονώθηκε εσκεμμένα μία φράση μου - Στόχος δεν είμαι εγώ αλλά η κυβέρνηση

Στον απόηχο των σφοδρών πολιτικών αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΤΑΙΠΕΔ, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας επανήλθε σήμερα, Δευτέρα (11/04/2016) υποστηρίζοντας ότι έγινε εσκεμμένη παραποίηση των δηλώσεών του, ώστε να φανεί πως η κυβέρνηση διέρχεται κρίση.

«Στη συνέντευξη εξέθεσα με τον πιο ήπιο και αντικειμενικό τρόπο τις πραγματικότητες που υπάρχουν και μίλησα εκ μέρους τις κυβέρνησης και όχι του εαυτού μου. Μόνος μου είπα ότι ο πρωθυπουργός τρεις φορές στην τοποθέτησή του μίλησε για τροποποιημένη σύμβαση και σε αυτό συμβάλλαμε όλοι. Ακριβώς αυτό ενόχλησε τους πολιτικούς αντιπάλους μας που ανακάλυψαν για μια ακόμη φορά κρίση στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Θ. Δρίτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Αυτό που ισχύει είναι ότι μία δεσμευτική συμφωνία, που ήταν εκτός των προγραμματικών μας πλαισίων, την υλοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κάναμε σημαντικότατες αλλαγές σε σχέση με στο σχέδιο που είχε προετοιμαστεί το προηγούμενο διάστημα», πρόσθεσε ο υπουργός και επισήμανε: «Απομονώθηκε μία φράση για να δοθεί διαφορετικό νόημα. Η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπει ακόμα στάδια μέχρι να καταλήξει η συμφωνία στη Βουλή και να ψηφιστεί».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τα όσα είπε σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ, ο Θ. Δρίτσας είπε πως «είναι ένας ιδιότυπος οργανισμός που δεν έλκει πάντα την ισχύ του από την κυβερνητική με λαϊκή έγκριση βούληση αλλά λειτουργεί με μηχανισμούς που καθορίζονται από τα συμφέροντα και τις επιλογές των δανειστών».

«Οι προγραμματικές μας κατευθύνσεις δοκιμάστηκαν στην διαπραγμάτευση του 2015 και κάναμε τον καλύτερο συμβιβασμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που από χθες, Κυριακή (11/04/2016) ζητούν επίμονα την παραίτησή του, απάντησε: «Είναι οι μέρες μου αυτές, προχθές ήταν κάποιος άλλος, αύριο κάποιος άλλος. Κρατώ στάση που προσπαθώντας να υπηρετήσω και τους κυβερνητικούς στόχους και την προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση και η χώρα. Κλείνω τα αυτιά μου στις πρόχειρες και φθηνές τακτικές επικοινωνιακού χαρακτήρα. Δεν είμαι στόχος εγώ αλλά η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος, τέλος, στο προσφυγικό, ο Θ. Δρίτσας τόνισε ότι «τον έλεγχο του λιμανιού του Πειραιά τον έχει η Πολιτεία σε συνεργασία με αλληλέγγυους και ΜΚΟ ενώ υπάρχει συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων Σύρων και Αφγανών που ζουν στην Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις