ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάμε σε εκλογές τον Ιούνιο;

Πάμε σε εκλογές τον Ιούνιο;

Όργιο φημών για εκλογές, ακόμα και μέσα στον Ιούνιο, κάνει το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων τις τελευταίες ώρες.

Το περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται, είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς η χώρα αφενός οδεύει σε καθεστώς ταμειακής ασφυξίας κι αφετέρου δεν δέχεται το προληπτικό πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που θέλουν οι δανειστές.

Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο βρίσκονται σε διαρκείς συσκέψεις και εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να αποφευχθεί το αδιέξοδο.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελευταίες ώρες, οι φήμες μιλούν για εκλογές μέσα στον Ιούνιο, ίσως και στις 12 Ιουνίου ή το αργότερο το Σεπτέμβριο.

Τα συγκεκριμένα σενάρια πάντως διαψεύδονται από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Spiegel, ανέφερε: «Ενδεχόμενες νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποσταθεροποιούσαν ολόκληρη την Ευρωζώνη».

«Οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το 2019, όπως είναι προγραμματισμένες να γίνουν. Το σενάριο των εκλογών εξυπηρετεί μόνο όσους επιθυμούν την αστάθεια. Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται, ότι ενδεχόμενες νέες εκλογές, θα αποσταθεροποιούσαν, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και στην παρούσα φάση η ΕΕ έχει ήδη αρκετά προβλήματα, όπως το προσφυγικό, την εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη, την τρομοκρατία, το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία. Μόνο ένας ανόητος θα έπαιζε με τη φωτιά υπό αυτές τις συνθήκες», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων