ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 21 Μαΐου η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα-φωτιά

Στις 21 Μαΐου η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα-φωτιά

Το διήμερο 20 – 21 Μαΐου 2016 αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα μέτρα για τα «κόκκινα» δάνεια, τον αυτόματο «κόφτη» περικοπής δαπανών, τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και το πακέτο των έμμεσων φόρων.

ΑΡΟΝ - ΑΡΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, «ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ» ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Σύμφωνα με το οικονομικό ρεπορτάζ θα προηγηθεί η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Τρίτη (17/05/2016) από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώπιον των αρμοδίων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών της Βουλής.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μεταβεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαΐου, έχοντας στα χέρια του έναν ψηφισμένο νόμο με όλα τα «καυτά» ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, με σκοπό να κλειδώσει το γρηγορότερο δυνατό η αξιολόγηση.

«Μύλος» γύρω από τη συζήτηση για το χρέος

Την ίδια στιγμή, φαίνεται και μια διάσταση απόψεων ανάμεσα στο Eurogroup και τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με το πότε ακριβώς θα πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος Αθήνας - δανειστών για την ελάφρυνση του χρέους.

Το Βερολίνο ζητά η λήψη των μέτρων για το ελληνικό χρέος να μετατεθεί για το 2018, ενώ την ίδια ώρα το Eurogroup, διά στόματος Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει τονίσει πως πλέον έχει φτάσει η ώρα να ανοίξει η όλη συζήτηση.

Κατά τα λοιπά, τα βλέμματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι στραμμένα στη συνεδρίαση του EuroWorking Group που διεξάγεται σήμερα το απόγευμα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιθυμεί να κλείσουν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες μέχρι τις 24 Μαΐου, οπότε και συνέρχεται εκ νέου το Συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις