ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψάχνουν… Πρόεδρο στην Κεντροαριστερά

Ψάχνουν… Πρόεδρο στην Κεντροαριστερά

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και με αφορμή τις αλλαγές που επιχείρησε ο κ. Τσίπρας στον εκλογικό νόμο, στα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ενταθεί οι εκλογικές διαδικασίες αν και οι περισσότεροι αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μέσα στο 2016.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ» - «ΑΓΚΑΘΙ» ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ιδιαίτερα στο χώρο της μέχρι σήμερα αποκαλούμενης Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ., ΠΟΤΑΜΙ και ΚΗΔΙΣΟ) οι ζυμώσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Οι συναντήσεις και οι επαφές μεταξύ των στρατηγείων των παραπάνω κομμάτων έχουν πυκνώσει και ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν ονόματα υποψηφίων προέδρων που θα μπορέσουν να συσπειρώσουν το χώρο και την εκλογική δεξαμενή.

Άλλωστε, ας μην λησμονούμε ότι υπάρχει και ο «φόβος» που ακούει στο όνομα «Τσίπρας» και ο οποίος επιχειρεί να μεταμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κύριο εκφραστή της πάλαι ποτέ «Δημοκρατικής Παράταξης» που έλεγε και ο μακαρίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί διακαώς να διαδραματίσει «ειδικό ρόλο» αν και οι ενστάσεις από όλες τις πλευρές είναι «φωτιά».

Λέγεται μάλιστα, ότι η πλευρά του Σταύρου Θεοδωράκη δεν δέχεται ούτε να ακούσει για επαναφορά του ΓΑΠ στο πολιτικό σκηνικό.

Το ίδιο φαίνεται να υποστηρίζουν και οι άλλες «φράξιες του ΠΑΣΟΚ (Σημίτης, Βενιζέλος κλπ), μπαίνοντας «σφήνα» στη Φώφη Γεννηματά που αν και επίσημα παίρνει αποστάσεις από τον ΓΑΠ, ανεπίσημα διατηρεί καλές σχέσεις, αφού το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού τη στήριξε στην ανάληψη της προεδρίας του κόμματος.

Τα κόμματα της λεγόμενης Κεντροαριστεράς αναζητούν έναν «αντι-Τσίπρα» που θα μπορέσει να ανατρέψει τη δημοφιλία του σημερινού πρωθυπουργού.

Το εγχείρημα είναι δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν υπάρχουν φρέσκα πρόσωπα με τέτοια δυναμική και πολιτική αύρα, ενώ τα ονόματα που ακούγονται ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, είναι μάλλον «καμένα» πολιτικά (Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης, Θεοχαρόπουλος, Λοβέρδος κλπ).

Από την άλλη μεριά είναι και η περίπτωση του Σταύρου Θεοδωράκη, οι φιλοδοξίες του οποίου παραμένουν υψηλές παρά το γεγονός ότι δημοσκοπικά έχει «ξεφουσκώσει».

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουμε διαφόρους πολιτικούς γάμους, αλλά και πολλά «πανηγύρια» και «παρατράγουδα», αφού οι προσωπικές φιλοδοξίες για άλλη μια φορά θα τινάξουν στον αέρα τις όποιες πρωτοβουλίες.

Σχετικές ειδήσεις