ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πολιτική δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά

Η πολιτική δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ για ανεφάρμοστες προτάσεις...

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά, ότι οι προτάσεις που κατέθετε για έξοδο από την κρίση ήταν ανεφάρμοστες και στόχευαν σε ο,τιδήποτε άλλο, εκτός από το καλό της πατρίδας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μάλιστα, κλήθηκε πολλάκις να δώσει «εξηγήσεις» στους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του για την πολιτική που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία.

Λίγους μήνες αργότερα, η κρίση, που χτυπάει την πόρτα της Ιταλίας και απειλεί ολόκληρη την ευρωζώνη, έρχεται να επιβεβαιώσει τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνος που είχε προτείνει ως μία λύση της κρίσης χρέους, την έκδοση ευρωομολόγου.

Τον Ιανουάριο του 2010, είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με την οποία κατέθετε ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Φωνή βοώντος ήταν οι εκκλήσεις του Αντώνη Σαμαρά για άμεσες πρωτοβουλίες, που θα έβγαζαν τη χώρα από το αδιέξοδο και θα την οδηγούσαν σε ασφαλές λιμάνι. Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε πυρά από τους πολιτικούς του αντιπάλους στην Ελλάδα, όσο και από τους Ευρωπαίους ηγέτες, που «απαιτούσαν» συναίνεση στην πολιτική τους, ενώ κατηγορήθηκε ότι, με τις προτάσεις του, στόχευε μόνο στην πολιτική εξόντωση του Γιώργου Παπανδρέου.

Διαβάστε περισσότερα: www.prionokordela.gr