ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στο ευρωομόλογο η Ν.Δ.

Επιμένει στο ευρωομόλογο η Ν.Δ.
Ως δικαίωση των θέσεων της ΝΔ, εκλαμβάνουν στη «Συγγρού» τις εξελίξεις στην παγκόσμια σκηνή...

Ως δικαίωση των θέσεων της ΝΔ, εκλαμβάνουν στη «Συγγρού» τις εξελίξεις στην παγκόσμια σκηνή, με το οικονομικό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά να προτάσσει εκ νέου την ανάγκη έκδοσης Ευρωομολόγου και την ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τραπέζης, επισημαίνοντας παράλληλα την αρνητική «υποδοχή» των αγορών στην συμμετοχή ιδιωτών, γεγονός για το οποίο είχε προειδοποιήσει εγκαίρως ο Αντώνης Σαμαράς.

«Σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό, λίγο- λίγο, έρχονται στις θέσεις Σαμαρά. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη αποδεικνύουν την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικότερου μηχανισμού, με υψηλό βαθμό αλληλεγγύης, δηλαδή την έκδοση ευρωομολόγου. Θέση που στηρίξαμε σθεναρά από την αρχή της κρίσης και –που πλέον- αρχίζουν όλοι να αντιλαμβάνονται», σημειώνει μάλιστα σε σημερινή του δήλωση ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, προσθέτοντας πως σε αυτό το περιβάλλον, η ΕΚΤ θα πρέπει να έχει πιο ενεργό ρόλο, στοχεύοντας στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και όχι μόνο στη διατήρηση χαμηλού πληθωρισμού.

Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά σημειώνει ακόμη πως πλέον αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή ιδιωτών δεν συνέβαλε θετικά στην αξιοπιστία της Ευρωζώνης, αντίθετα δημιούργησε ανησυχία για ακόμα περισσότερες χώρες, με αποτέλεσμα, το όποιο όφελος να είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με το συνολικό κόστος για την Ευρωζώνη.