ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρέχει για να προλάβει τα χειρότερα η κυβέρνηση

Τρέχει για να προλάβει τα χειρότερα η κυβέρνηση
Ο κ. Παπανδρέου είχε επαφές και μία σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς προκειμένου να τηρηθεί πιστά το Μεσοπρόθεσμο...

Μπροστά στον φόβο της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου Αθηνών η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου από την Κυριακή έχουν «ανάψει» τις μηχανές τους για τα καλά.

Ο κ. Παπανδρέου είχε επαφές και μία σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς προκειμένου να τηρηθεί πιστά το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις. Το κλίμα στο ΧΑΑ έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση, ενώ κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση ώστε να φανεί αν η πτώση ήταν πρόσκαιρη ή θα αποκτήσει τάσεις παγίωσης.

Για αρχή ο πρωθυπουργός είδε τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ από σήμερα θα έχει νέο κύκλο τηλεφωνικών επαφών με μέλη της κυβερνητικής επιτροπής. Το θέμα της οικονομίας θα είναι αυτό που θα κυριαρχήσει και γι’ αυτό ο κ. Παπανδρέου έχει συνεχείς επικοινωνίες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος σήμερα πρόκειται να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή του επικεφαλής του Eurogroup κ. Γιούνκερ, του επιτρόπου κ. Ρεν και του επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου κ. Νταλάρα. Το θέμα της τηλεδιάσκεψης θα είναι η κρίση του ελληνικού χρέους και η αντιμετώπισή της.

Αναμένεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να κινηθεί στην γραμμή του πρωθυπουργού, όταν αυτός επικοινώνησε τις τελευταίες δύο ημέρες με τους κυρίους Γιούνκερ, Μπαρόζο και Ρομπάι. Ο κ. Παπανδρέου έβαλε για μία ακόμη φορά στο τραπέζι το θέμα του ευρωομολόγου και φυσικά την επίσπευση της υλοποίησης της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.