ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει βεντέτα ο Μόσιαλος με την ΑΔΕΔΥ

Ανοίγει βεντέτα ο Μόσιαλος με την ΑΔΕΔΥ
Αποφασισμένος να εντείνει τις επιθέσεις του κατά της ΑΔΕΔΥ φέρεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος...

Αποφασισμένος να εντείνει τις επιθέσεις του κατά της ΑΔΕΔΥ και συγκεκριμένα των δημοσίων υπαλλήλων που «δεν εισπράττουν», φέρεται ο νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος.

Επικαλούμενος λόγους δημοσίου συμφέροντος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται σε εισπρακτικούς μηχανισμούς πρέπει να πάρουν πίσω την απόφαση λευκής απεργίας.

Ο κ. Παπασπύρος από την πλευρά του, δείχνει το ίδιο αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον κ. Μόσιαλο να ανοίξει έτσι μια συζήτηση περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Όλα αυτά γίνονται την ώρα που η κυβέρνηση σκέφτεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα πρώτα δημοψηφίσματα που θα πραγματοποιηθούν -ενδεχομένως και εντός του 2011- να είναι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ως γνωστόν η μονιμότητα είναι ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και ως εκ τούτου χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όμως ένα ενδεχόμενο «ναι» στην άρση της, θα ανοίξει ουσιαστικά το δρόμο για τα πειθαρχικά συμβούλια να αποφασίζουν ευκολότερα απολύσεις υπαλλήλων, κάτι που μέχρι στιγμής γινόταν σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Γι’ αυτό και ο κ. Μόσιαλος επιμένει στην αλλαγή της σύνθεσης των πειθαρχικών συμβουλίων, ώστε να μη συμμετέχουν σε αυτά συνδικαλιστές οι οποίοι παραδοσιακά προστατεύουν με συντεχνιακή λογική επίορκους δημόσιους λειτουργούς.

Το «σήριαλ» Μόσιαλου-Παπασπύρου θα έχει συνέχεια, αφού και οι δύο διαμηνύουν σε συνομιλητές τους πως δεν πρόκειται ο ένας να δεχθεί την άποψη του άλλου.

Θεωρείται τέλος, σίγουρο ότι από Σεπτέμβρη η ΑΔΕΔΥ θα ξεκινήσει μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων.