ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χημικά τέλος ενάντια σε εργαζόμενους και συνταξιούχους

Χημικά τέλος ενάντια σε εργαζόμενους και συνταξιούχους

Σε μια όψιμη προσπάθεια να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και την οργή της κοινωνίας, μετά τα απαράδεκτα επεισόδια κατά των συνταξιούχων που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα, Δευτέρα (03/10/2016) στο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛαποφάσισε την καθολική απαγόρευση στη χρήση χημικών και δακρυγόνων ενάντια σε διαδηλωτές.

ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε οργισμένο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον υπουργό την έντονη δυσαρέσκειά του για τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων και φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά: «Να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο!».

Μετά και το τηλεφώνημα ακολούθησε ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέσω της οποίας μπορεί ο κ. Τόσκας να ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τα επεισόδια, ωστόσο εμμέσως προσπαθεί να «στοχοποιήσει» τους αστυνομικούς για το περιστατικό, ξεκινώντας τις διαδικασίες για ενδεχόμενη τιμωρία τους και ρίχνοντας ουσιαστικά πάνω τους όλη την ευθύνη.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μάλιστα, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη χρήση χημικών. Εν τω μεταξύ εντοπίστηκε ο αστυνομικός που φαίνεται στις εικόνες να κάνει χρήση χημικών, τη στιγμή που οι συνταξιούχοι επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός αναμένεται μαζί με τον προϊστάμενό του να δώσει εξηγήσεις σε ανώτερους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να κάνει χρήση χημικών.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο Τόσκας

Στο μεταξύ, έρευνα για το περιστατικό με την χρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον των συνταξιούχων, στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται η σχετική διαταγή από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες ή έρευνα, η οποία πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης: Πολιτική «θύελλα» για τα χημικά κατά των συνταξιούχων

ΝΔ για τα χημικά στους συνταξιούχους - «Αναλγησία, ανευθυνότητα και μικρότητα Τσίπρα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σχετικές ειδήσεις