ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταθέσει δική της πρόταση για τις τηλεοπτικές άδειες

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταθέσει δική της πρόταση για τις τηλεοπτικές άδειες

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδρίασε το Άτυπο Συντονιστικό Όργανο Κοινοβουλευτικού Έργου της Νέας Δημοκρατίας. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πορεία της χώρας, τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, καθώς και θέματα πολιτικής επικαιρότητας.

Η εκτίμηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η πορεία της οικονομίας είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Τα δεδομένα της αγοράς και της κοινωνίας δείχνουν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν, τη ΔΕΗ και τις αστικές συγκοινωνίες που βρίσκονται μπροστά σε τραγική κατάσταση.

Ταυτόχρονα, υποχωρεί διαρκώς το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και της μέσης ελληνικής οικογένειας. Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία των πολιτών διαρκώς αυξάνονται.

Κοινή είναι η άποψη ότι η κυβέρνηση είναι σε πολύ δύσκολη θέση σε όλους τους τομείς: Οικονομία, προσφυγικό, εθνικά θέματα. Δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση και αναλώνεται σε τακτικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα. Απομονωμένη από τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και με σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό της.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι μαζί με τη δυναμική και τεκμηριωμένη κριτική προς την κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει τις δικές της θετικές προτάσεις, δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, καθώς αναδεικνύεται ως η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επιταχύνεται η περαιτέρω επεξεργασία των συγκεκριμένων προτάσεων της παράταξης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συνεδρίασης του ΣτΕ, η Νέα Δημοκρατία αναμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα καταθέσει, σε κάθε περίπτωση, πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Ρoή Ειδήσεων