ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Γεροβασίλη: Διαμορφώνεται ένα κλίμα συναίνεσης, θα το ενισχύσουμε

Τηλεοπτικές άδειες - Γεροβασίλη: Διαμορφώνεται ένα κλίμα συναίνεσης, θα το ενισχύσουμε

Στροφή 180 μοιρών έκανε σήμερα, Τρίτη (01/11/2016) η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ως προς το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και ειδικότερα για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει την απόφαση το ΣτΕ και αυτό θα κάνει».

Χωρίς να θυμίζει σε τίποτα ως προς τις πρόσφατες έντονες τοποθετήσεις της για το ΣτΕ και το σύνολο της Δικαιοσύνης, η κ. Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Star, εμφανίστηκε κατευναστική και σχεδόν απολογητική λέγοντας ότι «ήδη από χθες έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τη συναίνεση, γεγονός που ρίχνει μεγάλο βάρος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είδαμε ότι διαμορφώνεται ένα κλίμα συναίνεσης, θα το ενισχύσουμε».

Επί της ουσίας και μετά τη δήλωση αυτή, επιβεβαιώθηκε πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας Μαξίμου – Πειραιώς, για να βρεθεί η περίφημη συναίνεση στο θέμα του ΕΣΡ.

Εξάλλου, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανασταλούν τα άρθρα του νόμου Παππά, για τα οποία αντιδρούσε η ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι δεν θα προχωρήσει και η νομοθετική παρέμβαση που θα ρύθμιζε το προσωρινό, μεταβατικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε την κουβέντα σε άλλο σημείο εκκίνησης. Εκτιμώ ότι η ΝΔ θα το ξανασκεφτεί και θα έρθει με μια ώριμη στάση που θα ανταποκρίνεται στο θεσμικό ρόλο που έχει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος εν όψει της νέας Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη (03/11).

Κάλεσε μέσω της συνέντευξης την αξιωματική αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, υπογραμμίζοντας πως και ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Επικρατείας αλλά και η ίδια ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης έχουν ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι, μόλις συγκροτηθεί το ΕΣΡ, θα αναλάβει πλήρως και ενισχυμένες αρμοδιότητες για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην οικονομία, η κυβερνητική εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και ότι τον Δεκέμβρη θα υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διευθέτηση του χρέους, όπως έχει καθοριστεί και από τη συμφωνία του Μαΐου.

«Η κυβέρνηση έχει πολλά θέματα να αντιμετωπίσει για την καθημερινότητα των πολιτών», είπε η κ. Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας πως η ικανότητά τους να πληρώνουν φόρους και εισφορές έχει σχεδόν εξαντληθεί.

«Οι διεργασίες και η συνεργασία των τεχνικών κλιμακίων από την πλευρά της κυβέρνησης και των δανειστών προχωρούν, βλέπουμε πού συγκλίνουμε και πού διαφωνούμε», είπε, μεταξύ άλλων, η κ. Γεροβασίλη και υπογράμμισε ότι «η καταστροφολογία δεν βοηθά σε τίποτα παρά μόνο δημιουργεί κακή ψυχολογία στον κόσμο». Συμπλήρωσε δε ότι «η διαπραγματευτική μας ομάδα έχει κερδίσει πολλά σημεία».

Αναφερόμενη στην αναπαραγωγή των κακών ειδήσεων και στην υιοθέτησή τους, από την αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να δεχτεί ότι ενώ έγινε πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι πρωθυπουργός».

Υπογράμμισε δε, πως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την αφορά να ρυθμιστεί το χρέος: «Παλεύουμε για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018. Μια κυβέρνηση οφείλει να βλέπει και πέρα από τη μύτη της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα, τέλος για την πιθανότητα ανασχηματισμού είπε: «Η κυβέρνηση σκέφτεται δομικές αλλαγές για να μην υπάρχει δυσκινησία σε διάφορα υπουργεία». Ωστόσο, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι δεν υπάρχουν προεδρικά διατάγματα, αλλά σχέδια προεδρικών διαταγμάτων με ερωτήματα προς το ΣτΕ για να προχωρήσει η κυβέρνηση στις όποιες αλλαγές.

Για τον χρόνο του ανασχηματισμού η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν είναι της άμεσης προτεραιότητας».