ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός ονόματα: «Κλείδωσε» ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Ανασχηματισμός ονόματα: «Κλείδωσε» ο νέος  υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αλλαγή στο πρόσωπο και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έσβησε από την υπάρχουσα κυβερνητική λίστα το όνομα του Ν.Τόσκα και την συμπλήρωσε με το καινούργιο πρόσωπο το οποίο τις επόμενες μέρες θα μετακομίσει στον 7ο όροφο του κτηρίου στην όδο Κατεχάκη.

Ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη όπως λένε κυβερνητικές πηγές θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Γιάννης Βίτσας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Νίκος Φίλης φεύγει από το υπουργείο Παιδείας, αλλά όχι από την κυβέρνηση, καθώς φαίνεται να μετακινείται σε άλλο υπουργικό θώκο.

Η Όλγα Γεροβασίλη μετακινείται από τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη θέση του Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος αναλαμβάνει σύμβουλος του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη θέση της Όλγας Γεροβασίλη τοποθετείται, όπως όλα δείχνουν, κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Μεγάλη έκπληξη συνιστά η παραμονή τελικά του Πάνου Σκουρλέτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς φαίνεται ότι μετακινείται σε άλλο υπουργείο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης από υφυπουργός Οικονομίας αναβαθμίζεται σε υπουργό Οικονομίας στη θέση του Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μετακινείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θέση του Βαγγέλη Αποστόλου. Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας, η άλλοτε στενή συνεργάτις του Γιώργου Κατρούγκαλου, η Έφη Αχτσιόγλου, θα είναι η νέα υπουργός, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος μετακινείται σε άλλο υπουργικό θώκο.

Σε άλλη θέση εντός της κυβέρνησης μετακινείται, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο Νίκος Ξυδάκης εγκαταλείποντας το πόστο του ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών γα Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Επίσης, εκτός κυβέρνησης τίθεται ο Δημήτρης Μάρδας.

Σε ό,τι αφορά τους «σταθερούς»: ο Γιάννης Δραγασάκης θα διατηρήσει τη θέση του αντιπροέδρου της κυβερνησης, ο Νίκος Κοτζιάς παραμένει επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ και ο Αλέκος Φλαμπουράρης θα βρίσκεται και μετά τον ανασχηματισμό στο Επικρατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Σχετικές ειδήσεις