ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση απαντά: Πάμε σε πρόωρες εκλογές το 2017 ή όχι;

Η κυβέρνηση απαντά: Πάμε σε πρόωρες εκλογές το 2017 ή όχι;

Την αισιοδοξία της - έστω και συγκρατημένη - πως η χώρα βρίσκεται κοντά στο να συνάψει πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς, στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εκφράζει η κυβέρνηση, που επιχειρεί να κλείσει τα σενάρια περί εκλογών.

«Θα ήταν καλό να ερωτηθεί ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, αν θα ήθελε να παραιτηθεί αύριο ο Πρωθυπουργός και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης, για να δούμε τι είναι αυτό που εννοεί όταν λέει να φύγουν το συντομότερο δυνατό. Κάνουν κακό στη χώρα», ανέφερε κυβερνητική πηγή, μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα των ημερών.

«Ο πρωθυπουργός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τι ακριβώς θα συνέβαινε στη χώρα αν έκανε δεκτό το αίτημα του Μητσοτάκη για εκλογές. Για εμάς ισχύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, το είπε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στη ρύθμιση του χρέους, η ίδια πηγή υπαινίχθηκε ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, τα οποία θα εξειδικευθούν έως το Eurogroup του Ιανουαρίου. «Υπάρχει πιθανότητα να συζητηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, ενώ τα βραχυπρόθεσμα που θα συζητηθούν στις 5 Δεκεμβρίου έχουν ιδιαιτέρως θετικό πρόσημο για την Ελλάδα», συνέχισε.

Ωστόσο, το ζητούμενο παραμένει η πολιτική συμφωνία στις 5 Δεκέμβρη, ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία, με την οποία έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση το Μάιο. «Το να υπάρξει πολιτική συμφωνία σημαίνει από την πλευρά της κυβέρνησης να έρθουν τα prior actions. Εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία θα γίνει ό,τι και με τη συμφωνία του Μαΐου», εξήγησε.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Τα μόνα αγκάθια που έχουν μείνει είναι τα εργασιακά και το δημοσιονομικό, στα οποία γίνονται εντατικές συζητήσεις», ανέφερε η ίδια πηγή, η οποία εκτίμησε ότι «στο Eurogroup του Δεκέμβρη θα συμφωνηθεί το χρονοδιάγραμμα. Εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία, υπάρχει πιθανότητα να έρθουν και άλλα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του χρόνου».

Σχετικές ειδήσεις