ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση – σοκ Ζουράρι για τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας

Δήλωση – σοκ Ζουράρι για τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας

Απαράδεκτους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Ζουράρις, σε συνέντευξή του, για τον Mητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο.

Συγκεκριμένα, ο κ . Ζουράρις, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 και στο Σπύρο Χαριτάτο, σε ερώτηση για τη σχέση του με την Εκκλησία και ορισμένους Μητροπολίτες, έστρεψε τα πυρά του εναντίον του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβροσίου:

«Με το γέρο το Μητροπολίτη Αμβρόσιο δεν γίνεται να τα έχω καλά. Με τον "παλιό χωροφύλακα". Το "φασισταριό". Αντί να πάει σε ένα μοναστήρι να κλειστεί και να σώσει ό,τι απέμεινε από την ψυχή του στα υπόλοιπα χρόνια που του χαρίζει ο Θεός, λέει αυτές τις αηδίες. Ο Αρχιεπίσκοπος τον στήριξε γιατί είναι γεροντάκι ο Αιγιαλείας, είναι Μητροπολίτης και μπορεί να του ξεφεύγει και να λέει και κανένα σωστό. Δεν υπήρχε τίποτα το χριστιανικό με την έννοια της πραότητας, της καταλαγής, δεν υπήρχε τίποτα το χριστιανικό π.χ (όπως) από το διάλογο του Χριστού με την πόρνη στην Κανά. Τι να σου πω δηλαδή; Σαν τζιχαντιστής μιλούσε».

Ο κ. Ζουράρις, διευκρίνισε πάντως ότι «η Ορθοδοξία περιλαμβάνεται στην πολιτιστική μου συγκρότηση».

Ζουράρις για Κάστρο

«Ήταν μια μεγάλη φυσιογνωμία της ανθρωπότητας ο Φιντέλ Κάστρο, μαζί με τον Τσε Γκεβάρα. Αποδήμησε εις Κύριον και μας αφήνει πιο φτωχούς και λιγότερο επαναστάτες…», είπε το θάνατο του ηγέτη της Κούβας, ενώ χαρακτήρισε «μαλ@@@@» όλους όσοι τον αποκαλούν «δικτάτορα», λέγοντας χαρακτηριστικά «βαριέμαι να μιλάω γι’ αυτούς».

Σχετικές ειδήσεις