ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝ: Σε κατ’ επίφαση Πανεπιστήμιο εισήχθησαν οι φοιτητές

ΣΥΝ: Σε κατ’ επίφαση Πανεπιστήμιο εισήχθησαν οι φοιτητές
Σε ένα κατ΄ επίφαση Πανεπιστήμιο, που δεν θα είναι πλέον ούτε δωρεάν, ούτε δημόσιο, αλλά ούτε και Πανεπιστήμιο...

Σε ένα κατ΄ επίφαση Πανεπιστήμιο, που δεν θα είναι πλέον ούτε δωρεάν, ούτε δημόσιο, αλλά ούτε και Πανεπιστήμιο θα εισαχθούν φέτος οι νέοι φοιτητές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα παιδείας του ΣΥΝ.

«Οι μελλοντικοί φοιτητές θα φοιτήσουν σε σχολές εντελώς διαφορετικές από αυτές που είχαν κατά νου όταν συμπλήρωναν το μηχανογραφικό τους, με άγνωστο πρόγραμμα μαθημάτων, με πολλαπλούς κύκλους σπουδών, με σπουδές κατακερματισμένες, χωρίς δωρεάν συγγράμματα και με δίδακτρα.

Θα εγγραφούν σε πανεπιστήμια - Ανώνυμες Εταιρείες, που θα παράγουν ευέλικτους και αναλώσιμους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, τεχνοκράτες μιας χρήσης και όχι επιστήμονες με ευρεία επιστημονική συγκρότηση και κριτική σκέψη. Σε πανεπιστήμια που θα αναπαράγουν με τη δομή και λειτουργία τους την κυρίαρχη ιδεολογία της ατομικής «επιτυχίας» και του ανταγωνισμού της αγοράς.

Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά τους είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Είναι αναγκαία η συνεχής και αποφασιστική πάλη για την ανατροπή της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην παιδεία, αλλά και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής της ανεργίας, της ημιμάθειας και της απαξίωσης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων» τονίζεται στην ανακοίνωση.