ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του υπ. Παιδείας στον ΣΥΝ

Η απάντηση του υπ. Παιδείας στον ΣΥΝ
Το υπουργείο Παιδείας απάντησε με αποψινή του ανακοίνωση, σε όσα έλεγε ο Συνασπισμός νωρίτερα εναντίον των νέων μέτρων για τα Πανεπιστήμια.

Το υπουργείο Παιδείας απάντησε με αποψινή του ανακοίνωση, σε όσα έλεγε ο Συνασπισμός νωρίτερα εναντίον των νέων μέτρων για τα Πανεπιστήμια και με αφορμή την ανακοίνωση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Στην απάντηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Είναι γνωστή η υπεράσπιση από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, των νοοτροπιών και των πρακτικών που οδήγησαν την Ανώτατη Εκπαίδευση σε αδιέξοδα, που αντιλαμβάνεται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Είναι επίσης γνωστή και η τακτική χρήσης ασύστολου ψεύδους και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, στη λογική της δημιουργίας αρνητικού κλίματος και έντασης στην ελληνική κοινωνία, φαινόμενα από τα οποία επιδιώκουν συστηματικά κάποιοι να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη».

Το υπουργείο υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβολής διδάκτρων ή πληρωμής συγγραμμάτων στα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Νωρίτερα ο Συνασπισμός, σχολιάζοντας τις βάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, άσκησε έντονη κριτική στο νέο νόμο για πανεπιστήμια, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «αναθεσμοθετείται ένα κατ΄ επίφαση Πανεπιστήμιο, που δεν θα είναι πλέον ούτε δωρεάν, ούτε δημόσιο, αλλά ούτε και Πανεπιστήμιο».