ΠΟΛΙΤΙΚΗ

21η Απριλίου - Κακλαμάνης: Ο διχασμός φέρνει δεινά

21η Απριλίου - Κακλαμάνης: Ο διχασμός φέρνει δεινά

21η Απριλίου | Ειδήσεις: Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής (21/04/2017) εκτενώς στη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, υπογραμμίζοντας ότι «ο ρόλος καθεμίας και καθενός, στο κοινοβούλιο, αποτελεί την ύψιστη υπηρεσία προς τη Δημοκρατία και το Έθνος».

«Σήμερα, το μάθημα της Δημοκρατίας δεν είναι άλλο από ένα: Ο διχασμός φέρνει δεινά. Η Δημοκρατία μόνο αποτελεί το φωτεινό μονοπάτι που οδηγεί στον δρόμο της προόδου και της διάκρισης, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και με συνεχή προσπάθεια για ουσιαστικές συγκλίσεις και συνθέσεις. Η Βουλή των Ελλήνων, αποτελεί τον θεματοφύλακα και την βάση της διαφύλαξης αυτών των Αρχών», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Οι σημερινές συνθήκες που βιώνουμε επιβάλλουν όσο ποτέ ξανά, την σύμπνοια και την ενότητα των Ελλήνων. Απαιτούν να πορευόμαστε με σύνεση και ομόνοια. Σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον καλούμαστε όλοι οι Έλληνες να προασπίσουμε την σύγχρονη Δημοκρατία που από το 1974 έως σήμερα οικοδομήσαμε με δυσκολίες, συγκρούσεις και προβλήματα. Ταυτόχρονα όμως, να δίνουμε και έναν καθημερινό αγώνα για την διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας και της προστασίας των Θεσμών της, απομονώνοντας ταυτόχρονα κάθε διχαστική αντίληψη», επισήμανε – μεταξύ άλλων - ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σχετικές ειδήσεις