ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Κουβέλης: «Δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή με υποσχέσεις»

Φ. Κουβέλης: «Δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή με υποσχέσεις»
«Η κυβέρνηση αναδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση». Με βάση αυτήν την κεντρική...

«Η κυβέρνηση αναδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση». Με βάση αυτήν την κεντρική θέση, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, παρουσίασε σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή, τους άξονες της πολιτικής του κόμματος.

Αυτοί συνοψίζονται στην ανάγκη για εκλογική ετοιμότητα των κομματικών δυνάμεων, καθώς και στην ανασυγκρότηση του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου, μια πρόταση που διατύπωσε και στη ΔΕΘ.

Ο κ. Κουβέλης στην ομιλία του είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο διαρκούς υποτίμησης και επαναφοράς του κινδύνου χρεοκοπίας.

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν προτείνει εκλογές, ωστόσο, πρόσθεσε, πρόωρες εκλογές είναι ενδεχόμενο να προκύψουν ως το αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται, με δεδομένα τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας.

«Η ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι είναι δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις, αλλά όταν επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με το παρόν που βοά, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει», τόνισε αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική και στα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ, ενώ πρόσθεσε ότι η ευχή του πρωθυπουργού «να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα», πάγωσε το πανελλήνιο.