ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Τσίπρα ζητάει ο Νίκος Δένδιας

Παραίτηση Τσίπρα ζητάει ο Νίκος Δένδιας

Για «εγκλωβισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο ζήτημα του χρέους», κάνει λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις», καλώντας, παράλληλα, τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

«Η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο πρωθυπουργός είναι η παραίτησή του, αν δε μπορεί να διαχειρισθεί τα σημερινά αδιέξοδα, που ο ίδιος, κατά μεγάλο μέρος, δημιούργησε», σημειώνει ο κ. Δένδιας.

«Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων», προσθέτει ο ίδιος, ενώ παράλληλα επικρίνει και τους δανειστές, «οι οποίοι συμφώνησαν για μια ακόμη φορά στα μέτρα που τους πρότεινε η κυβέρνηση και τα οποία επιτείνουν το αδιέξοδο στην πραγματική οικονομία, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν υλοποιήσει τη δέσμευσή τους για τη ρύθμιση του χρέους από τον Νοέμβριο του 2012».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του ελληνικού χρέους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να μετατρέπεται σε άλλοθι της κυβέρνησης για τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας».

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι ο λαϊκισμός αποτελεί «πρακτική ξένη προς τη νοοτροπία και το ήθος του κόμματος» και τονίζει ότι είναι χρέος της παράταξης «να μην επιτραπεί η ανάπτυξη φαινομένων λαϊκισμού, οπουδήποτε και αν βρίσκονται».