ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» σε συγκυβέρνηση λέει ο πρωθυπουργός

«Όχι» σε συγκυβέρνηση λέει ο πρωθυπουργός
Απέρριψε ο πρωθυπουργός τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών....

Την ώρα, που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος τασσόταν υπέρ της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου απέρριπτε τέτοιου είδους σενάρια.

Υποδεχόμενος τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου έλεγε χαρακτηριστικά: «Δεν βοηθά και η καλλιέργεια φημών και σεναρίων περί εκλογών και όποιας άλλης μορφής κυβερνητικών σχημάτων, που θα μπορούσαν δήθεν να αποτελούν λύση».

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός έθεσε ως πρώτο στόχο της κυβέρνησης το «κλείδωμα» της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και επέστησε την προσοχή των βουλευτών στα σενάρια περί χρεοκοπίας, που κυκλοφορούν.

«Άλλο πράγμα η ασύντακτη χρεοκοπία και άλλο η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους μέσω του PSI (σ.σ: συμμετοχή ιδιωτών στην ελάφρυνση του χρέους), είναι τελείως άλλο πράγμα», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η προσπάθεια θα είναι επιτυχημένη και αυτό γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση στηρίζεται σε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Πάγκαλου: Υπέρ της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ