ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απλή υπεύθυνη δήλωση για τα κατεστραμμένα προ 2004 οχήματα

Απλή υπεύθυνη δήλωση για τα κατεστραμμένα προ 2004 οχήματα

Τροπολογία που αφορά τη δήλωση κατεστραμμένων οχημάτων προ 2004 ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής.

Κατά τη σχετική συζήτηση, ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης επισήμανε ότι με την τροπολογία καλύπτεται κενό στη νομοθεσία που είχε δημιουργηθεί με Προεδρικό Διάταγμα του 2004, το οποίο προέβλεπε ότι η διαδικασία δήλωσης κατεστραμμένων οχημάτων θα έπρεπε να πραγματοποιείται μέσα από μια εταιρεία ανακύκλωσης.

Έτσι λοιπόν, πρόσθεσε, δίνεται μια οριστική λύση στο πρόβλημα που υπήρχε με τους ιδιοκτήτες οχημάτων προ 2004, οι οποίοι πλέον, σύμφωνα με την τροπολογία, θα έχουν τη δυνατότητα με εύκολο τρόπο, μέσω μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης στις Υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών, να δηλώνουν τα κατεστραμμένα οχήματά τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθούν οι περιπτώσεις άδικων προστίμων που απέρρεαν από την μη δήλωση των εν λόγω οχημάτων και κατ’ επέκταση θα απαλλαγούν οι πολίτες από μία ταλαιπωρία που, χωρίς λόγο, υφίσταντο.

Επιπρόσθετα, όπως τονίζεται, η ψηφισθείσα τροπολογία θα δώσει τη δυνατότητα να εκκαθαριστούν οι σχετικοί κατάλογοι των αρμοδίων υπηρεσιών.

Σχετικές ειδήσεις