ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η έννοια ανάπτυξη δεν υπάρχει στο DNA του ΠΑΣΟΚ

Η έννοια ανάπτυξη δεν υπάρχει στο DNA του ΠΑΣΟΚ
«Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να μας αποδείξει ότι βρίσκεται σε πανικό»...

«Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να μας αποδείξει ότι βρίσκεται σε πανικό», σημειώνει ο τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης περί συγχώνευσης του ΙΓΜΕ, με το ΚΑΠΕ και το ΕΚΠΑΑ.

Κάνει μάλιστα λόγο για απουσία σχεδιασμού και μελέτης και παντελή έλλειψη συγκρότησης ή ακόμη και απλής λογικής στις αποφάσεις που λαμβάνει.

Αυτό αποτυπώνεται και στην πρόσφατη εξαγγελία της περί συγχώνευσης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Κ.Π.Α.Α.).

Ο «γαλάζιος» βουλευτής, διερωτάται ακόμη με ποιά κριτήρια προωθείται η συγχώνευση αυτών των τριών φορέων υπογραμμίζοντας πως σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, αντίστοιχοι φορείς λειτουργούν αυτόνομα, διότι η σπουδαιότητα της αποστολής τους είναι ιδιαίτερα νευραλγική για την οικονομική ανάπτυξη.

«Άραγε, πως μπορεί να συμβαδίζει για την κυβέρνηση, από τη μία η στρατηγική σημασία του ορυκτού πλούτου ή η σπουδαιότητα της εξοικονόμησης ενέργειας και η περαιτέρω διείσδυση των Α.Π.Ε. στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και από την άλλη η συγχώνευση και άρα η συρρίκνωση τόσο σημαντικών για την ανάπτυξη της χώρας φορέων ; Πώς μπορεί να προχωρήσει σ' αυτή τη συγχώνευση δίχως συγκεκριμένο σχέδιο, μελέτη ή προγραμματισμό και το κυριότερο δίχως απλή λογική ;», διερωτάται ο κος Καλαφάτης, σημειώνοντας πως αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, ότι η ασυνάρτητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είτε δεν ξέρει, είτε φοβάται την έννοια της ανάπτυξης.

«Είναι προφανές ότι η έννοια αυτή δεν υπάρχει στο DNA της. Διότι, διαχρονικά, το ΠΑΣΟΚ διαλέγει πάντα τον εύκολο δρόμο. Το δρόμο των οριζόντιων περικοπών και της ισοπέδωσης. Δρόμο που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της», καταλήγει ο βουλευτής.