ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Ο Βενιζέλος πρώτα μιλά και μετά σκέπτεται

ΔΗΣΥ: Ο Βενιζέλος πρώτα μιλά και μετά σκέπτεται
Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Ευ. Βενιζέλο για την οικονομική πολιτική...

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Ευ. Βενιζέλο για την οικονομική πολιτική και το νέα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε ασκεί με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα άδικα και αλλοπρόσαλλα.

«Ο υπουργός Οικονομικών μιλά πρώτα και σκέπτεται μετά. Γι αυτό και τις χθεσινές ανακοινώσεις του, σχετικά με τις αποδείξεις, αναγκάστηκε στη συνέχεια να "μαζέψει" ο Γενικός του Γραμματέας. Γι αυτό και έδιωξε πρώτα την τρόικα και μετά προχώρησε σε διπλά και τρίδιπλα μέτρα για την πείσει να γυρίσει πίσω.

Γι αυτό και τα μέτρα που εξαγγέλλει είναι σπασμωδικά, αλλοπρόσαλλα και άδικα. Γι αυτό και έχουμε φτάσει στο δέκατο μήνα του 2011 και ακόμη κανείς δεν ξέρει πώς θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2011.

Απέναντι στην ανικανότητα της κυβέρνησης και τους λαγούς με πετραχήλια που υπόσχεται η αντιπολίτευση, η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει έναν τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό εναλλακτικό δρόμο.

Δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών με παράλληλη φορολογική μεταρρύθμιση που θα στηρίζεται σε λιγότερους και μικρότερους φόρους που θα πληρώνονται από όλους.

Με ενιαίο φορολογικό συντελεστή στο 20% και δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα από έναν νέο μηχανισμό που θα ελέγχει κυρίως ηλεκτρονικά και θα απαρτίζεται από νέους μη μόνιμους υπαλλήλους .Οι προτάσεις αυτές, σε συνδυασμό με βοήθεια από την Ευρώπη για νέες επενδύσεις και εγγύηση των επενδύσεων, μπορεί να δώσουν και πάλι ελπίδα στην ελληνική οικονομία και τους Έλληνες».