ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άνοιγμα» Κουτσούμπα σε «απογοητευμένους» και «εξαπατημένους» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

«Άνοιγμα» Κουτσούμπα σε «απογοητευμένους» και «εξαπατημένους» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε ως υπηρέτη των μονοπωλιακών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, το βράδυ του Σαββάτου (23/9).

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο γγ της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ αφού σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρώσει τη μετάλλαξή του σε ένα αστικό κόμμα και μετρά ήδη δυόμιση χρόνια αστικής διαχείρισης», πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του, ως υπηρέτη των μονοπωλιακών ομίλων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης» σημειώνοντας πως «η καπιταλιστική ανάπτυξη, παρά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν απευθύνεται στο λαό, δεν μπορεί να είναι δίκαιη. Γιατί δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει».

Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα το ναυάγιο στη Σαλαμίνα, σημειώνοντας ότι «από τη μια πανηγύρια για το ότι ο Πειραιάς γίνεται "πύλη εισόδου", διεθνής "κόμβος" και από την άλλη πλοία επιπλέοντα φέρετρα καταστρέφουν την υγεία και το περιβάλλον, στερούν από το λαό της Αθήνας ακόμα και μια βουτιά στο Σαρωνικό. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα «βαθιά ταξικά και άδικα» αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσα ετοιμάζεται να ψηφίσει με την τρίτη αξιολόγηση, προσθέτοντας «το ίδιο ταξικά και άδικα είναι τα όσα υπόσχεται η ΝΔ η οποία βέβαια υποστηρίζει ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνη και ξέρει, και θέλει, και μπορεί να κάνει καλύτερα τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου».

Κάλεσε, δε, όσους νιώθουν απογοητευμένοι και εξαπατημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στην ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στα άλλα κόμματα προσθέτοντας ότι η λύση για τον λαό βρίσκεται «έξω από το γήπεδο της αστικής διαχείρισης», σε συμπόρευση με το ΚΚΕ «για να ανατρέψουμε και να καταργήσουμε οριστικά τη βαρβαρότητα».

Απευθυνόμενος στον κόσμο που τον παρακολουθούσε, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «το μέλλον είναι εδώ! Τιμώντας την Οκτωβριανή Επανάσταση, το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ου αιώνα, που πριν 100 χρόνια άνοιξε το δρόμο. Ώστε εμείς, η εργατική τάξη, οι λαοί όλου του κόσμου να πάρουμε τα μέτρα μας στον 21ο αιώνα, να τον κάνουμε τον αιώνα της τελικής νίκης του "νέου" πάνω στο "παλιό", να αφήσουμε το στίγμα μας στην ιστορία, να κατακτήσουμε το μέλλον του σοσιαλισμού – κομμουνισμού».

Επισήμανε, δε, ότι το μέλλον βρίσκεται στην επαναστατική, μοναδική ανατρεπτική πολιτική πρόταση που καταθέτει το ΚΚΕ καθημερινά, εξοπλισμένο με την σχεδόν 100χρονη ιστορική του πείρα, το σύγχρονο επαναστατικό Πρόγραμμά του και τις Αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου του.

«Συνεχίζουμε στο δρόμο που άνοιξε η Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Για τη νίκη. Το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Οι μέρες που θα ξανά-συγκλονίσουν τον κόσμο, θα έρθουν. Παίρνουμε τα μέτρα μας γι' αυτό!» κατέληξε στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις