Τσίπρας σε Αναστασιάδη: «Τώρα βγαίνουμε κι εμείς από το μνημόνιο»

Τσίπρας σε Αναστασιάδη: «Τώρα βγαίνουμε κι εμείς από το μνημόνιο»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε σήμερα Πέμπτη (09/11), ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις στενές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου με τον αραβικό κόσμο, οι οποίες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με αφορμή τη διεξαγωγή της Ευρω-αραβικής Διάσκεψης, που διεξάγεται στην Αθήνα.

«Εσείς βγήκατε πρώτοι από το μνημόνιο, τώρα βγαίνουμε και εμείς» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και υπογράμμισε την περίοδο της οικονομικής συνανάπτυξης, την ώρα που και η χώρα μας φαίνεται ότι ξεπερνά την κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Καταφέραμε μια εθνική γραμμή για τη διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Αυτή η λύση προϋποθέτει και τη συμφωνία και της άλλης πλευράς» και πρόσθεσε ότι «δεν θα πρέπει να χάνουμε την ελπίδα και τον προσανατολισμό μας. Πρέπει να συντονίσουμε τα βήματα μας για επανέναρξη του διαλόγου, που θα μας οδηγήσει σε αυτή την πολυπόθητη λύση».

Στη συνεργασία των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της ΕΕ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και χαρακτήρισε σημαντική την Ευρω-αραβική Διάσκεψη.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην αναμενόμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντονισμού Ελλάδας- Κύπρου, ώστε οι συζητήσεις να οδηγήσουν σε κοινώς αποδεκτή λύση.

Για την προσπάθεια της χώρας μας να βγει από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε πως τα μέτρα που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση οδηγούν τη χώρα στη σωστή πορεία.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Μάλτας και για τις 2 μετά το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την ενεργειακή ένωση, Μάρος Σέφτοβιτς.