ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Ρέσλερ: Στόχος η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Φ.Ρέσλερ: Στόχος η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών ζήτησε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας...

Την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών ζήτησε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας κ.Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Προσερχόμενος στην εκδήλωση του ΣΕΒ, του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανίας και του ελληνο-γερμανικού επιμελητηρίου, ζήτησε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις γιατί, όπως είπε, είναι σημαντικό να υπάρξουν επενδύσεις.

Αφού εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του, που βρίσκεται στην Αθήνα, ανέφερε, πως ήλθε για να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

«Περνάμε δύσκολες εποχές» σημείωσε ο ίδιος «αλλά οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη που απαιτεί η χώρα».

Στην ομιλία του, ο κ. Ρέσλερ σημείωσε ότι στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αντιμετωπίζοντας το χρέος και αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία. Ιδιαίτερα για το θέμα του χρέους ανέφερε ότι η τρόικα έχει αναλάβει να ελέγξει την έκτασή του και εφόσον αποφασίσει (η τρόικα) ότι το χρέος είναι ελέγξιμο τότε «μπορούμε όλοι μαζί να αναλάβουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε με στόχο την πορεία προς την ανάπτυξη και την πορεία προς την ανταγωνιστικότητα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι, ο κ. Ρέσλερ ήρθε ως φίλος της Ελλάδας με γνώμονα τη στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλεται. Στάθηκε δε στη σημασία να δουλέψουν όλες οι δυνάμεις μαζί για την πορεία προς την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.