Λαζαρίδης: Οι νέοι θέλουν μόνιμες θέσεις εργασίας, δεν «τσιμπάνε» από τα 400 ευρώ

Λαζαρίδης: Οι νέοι θέλουν μόνιμες θέσεις εργασίας, δεν «τσιμπάνε» από τα 400 ευρώ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Μακάριος Λαζαρίδης, αναφερόμενος στις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, για την παροχή επιδόματος στους νέους, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο του brain drain.

«Το επίδομα αυτό, προέρχεται από την υπερφορολόγηση των πολιτών. Επίσης, προέρχεται και από το γεγονός ότι το κράτος δεν πληρώνει τις οφειλές προς τρίτους, ενώ 300.000 συντάξεις δεν έχουν εκδοθεί», δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του Kontra Channel.

Και πρόσθεσε: «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με επιδοματικές πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να έχουν όλοι οι πολίτες ίσες ευκαιρίες, θέλει να τα ισοπεδώνει όλα προς τα κάτω. Οι νέοι που έχουν φύγει από τη χώρα δεν τσιμπούν από τα 400 ευρώ. Θέλουν μόνιμες θέσεις εργασίας».

Για τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας, ο κ. Λαζαρίδης είπε: «Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 2 χρόνια, η μείωση στον φόρο των επιχειρήσεων, από 29% στο 20%, των μερισμάτων από το 15% στο 5% και η υπαγωγή στο καθεστώς Φ.Π.Α. από τα 10.000 ευρώ στα 25.000 ευρώ, δεν συνδέονται με τα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων» ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης «με το οποίο ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα μέχρι το 2023 στο 3,5% και μέχρι το 2060 στο 2% είναι κάτι διαφορετικό». «Εμείς», είπε ο κ. Λαζαρίδης «θα παρουσιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων και πιστεύουμε ότι θα πείσουμε τους πιστωτές να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία μιλάει «για αξιολόγηση στο Δημόσιο και όχι για απολύσεις», ενώ υπογράμμισε ότι, σήμερα, «η μισθοδοσία στο δημόσιο αυξάνεται κατά ένα δισ. ευρώ μέχρι το 2021 από την κυβέρνηση, γιατί θέλει να δημιουργεί κομματικό στρατό».

Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του, καθώς και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, «για την απώλεια ενός καλού φίλου και συναδέλφου, του Βασίλη Μπεσκένη».

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων