ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόσιαλος: Ο πρωθυπουργός είναι εδώ

Μόσιαλος: Ο πρωθυπουργός είναι εδώ
Μπαράζ συσκέψεων θα έχει αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου...

Μπαράζ συσκέψεων θα έχει αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με υπουργούς, αλλά και ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών, ενώ θα συναντηθεί και με τους κ. Μπαρόζο και Ρομπάι.

Ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης συναντήσεις με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ηλία Μόσιαλο, η κυβέρνηση αποτιμά θετικά τις δηλώσεις Σαρκοζί περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και το ότι ανοίγει η συζήτηση για ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση, γεγονός που εκτιμά ότι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη δημοσιονομική θωράκιση της ευρωζώνης.

Όσον αφορά στις φήμες περί «κουρέματος» ανέφερε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται μόνο σε θεσμικές προτάσεις και θεωρεί ως βάση μόνο τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Ο κ. Μόσιαλος διέψευσε κατηγορηματικά κάποια δημοσιεύματα περί προμήθειας 400 αρμάτων μάχης.

Αναφορικά με τις καταλήψεις δημοσίων χώρων, τις χαρακτήρισε απαράδεκτες και μη αποδεκτές, θεωρεί ότι οι κινητοποιήσεις είναι δικαίωμα αλλά ζούμε σε συντεταγμένη πολιτεία και ο καθένας έχει το ρόλο του.

Για το θέμα των σκουπιδιών, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί και θα λυθεί άμεσα και κάλεσε τους εργαζόμενους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη και κάλεσε και τα κόμματα να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα.

Για άλλη μια φορά τέλος, διέψευσε τα δημοσιεύματα για αποχώρηση-παραίτηση του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι εδώ, παρών και έχει δραστηριότητα.