ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προπομπός εξελίξεων το «κείμενο των τριών»

Προπομπός εξελίξεων το «κείμενο των τριών»

Θρυαλλίδα εξελίξεων αναμένεται ότι θα αποτελέσει το κοινό κείμενο παρέμβαση που συνυπέγραψαν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι εγκαινιάζει τις διεργασίες της διαδοχής στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, γνώριζε για την παρέμβαση των τριών κορυφαίων από εχθές το βράδυ, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να αποφύγει την όποια αντίδραση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαμόρφωση του κειμένου έχει ξεκινήσει από την περασμένη Τετάρτη, ενώ για την οριστική του μορφή χρειάστηκαν πολλές επαφές αλλά και κατ’ ιδίαν συνάντηση των τριών υπουργών.

Η παρέμβαση των τριών υπουργών παραπέμπει στην «ομάδα των τεσσάρων», από τους Κ. Σημίτη, Β. Παπανδρέου, Π. Αυγερινό και Θ. Πάγκαλο, που συγκροτήθηκε επί Ανδρέα Παπανδρέου, και πρωταγωνίστησε στη διαδοχή του.

Με τη σημερινή τους παρέμβαση, οι τρεις υπουργοί επικαλούνται μεν την ενότητα και στηρίζουν τον πρωθυπουργό, ωστόσο διαχωρίζουν τη θέση τους απέναντι στον Ευ. Βενιζέλο όσο και σε υπουργούς όπως οι κ.κ. Δ. Ρέππας, Κ. Σκανδαλίδης, Χ. Καστανίδης και Χρ. Παπουτσής, ενώ στις εξελίξεις αναμένεται ότι θα θελήσει να παίξει ρόλο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η αντίδραση Βενιζέλου

Πάντως, από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε να σχολιάσει την παρέμβαση των τριών συναδέλφων του, κάνοντας λόγο για έναν «καλό οιωνό» ενόψει της δύσκολης εβδομάδας που ξεκινά.

«Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr

Διαβάστε επίσης: Στημένη από Γιώργο η «πλάτη» των τριών