ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπεγλίτης: Ναι σε συγκυβέρνηση μετά από εκλογές

Μπεγλίτης: Ναι σε συγκυβέρνηση μετά από εκλογές

Εκλογές στις σημερινές συνθήκες ισοδυναμούν με πολιτική αστάθεια και ακυβερνησία», δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Ωστόσο ο υπουργός βλέπει θετικά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, με την προϋπόθεση ότι αυτό το σχήμα θα προκύψει μέσω εκλογών. Ο κ. Μπεγλίτης ξεκαθαρίζει ότι η συγκυβέρνηση «δεν μπορεί να επιβληθεί εκ των άνω, με συμφωνίες κορυφής, ερήμην της λαϊκής βούλησης, αλλά μόνο έπειτα από εκλογές.

Ο υπουργός Άμυνας τάσσεται ταυτόχρονα κατά μιας κυβέρνησης που θα αποτελείται από τεχνοκράτες, χαρακτηρίζοντας της αναποτελεσματική.

«Θα συνιστούσε αλλοίωση της δημοκρατικής λειτουργίας, ακόμη και αν επρόκειτο για μεταβατικό σχήμα», σημειώνει ο κ. Μπεγλίτης, καταλογίζοντας επίσης «προσωπικές στρατηγικές» και «επιδιώξεις προσωπικής επιβίωσης», σε όσους μιλούν για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Αφήνει εξάλλου και αιχμές κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας πως «δεν είμαι βέβαιος αν προτείνοντας διάφορα σχήµατα επιδιώκουν τη σωτηρία της χώρας, της παράταξης ή την προσωπική τους επιβίωση».

Ερωτηθείς για το θέμα των απόστρατων και την αλλαγή του σημερινού καθεστώτος ως ΝΠΔΔ, ο υπουργός Άμυνας ξεκαθαρίζει πως το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ενώσεων θα αλλάξει και πως οι αλλαγές έχουν ήδη δρομολογηθεί.