ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis - Λυκουρέντζος: Θα φτάσω μέχρι τέλους για την τιμή και την υπόληψή μου

Προανακριτική Novartis - Λυκουρέντζος: Θα φτάσω μέχρι τέλους για την τιμή και την υπόληψή μου

Προανακριτική Novartis:«Στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν περιλαμβάνεται κανένα στοιχείο που να μου προσάπτει ενοχή. Δεν με αφορούν οι νομικές εκτιμήσεις περί παραγραφής αδικημάτων. Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας για την προστασία της τιμής μου», ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας (06/2012 - 06/2013), Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«Θα φτάσω μέχρι τέλους για την τιμή και την υπόληψή μου», συνέχισε ο κ. Λυκουρέντζος, τονίζοντας πως «ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα επέστρεφα στη Βουλή για να μιλήσω στο πλαίσιο δικογραφίας».

«Ζητώ σύσταση Ειδικής Επιτροπής για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το άτομό μου», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός, συμπληρώνοντας πως «δεν ανήκε σε εμένα η αρμοδιότητα και ο σχεδιασμός για τα δελτία φαρμάκων. Ουδεμία απόφαση υπέγραψα για την τιμολόγηση φαρμάκων. Ουδεμία προσωπική σχέση είχα με οποιαδήποτε εταιρεία».

Και πρόσθεσε: «Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες αρνήθηκα υπογραφή. Αιφνιδιάζομαι και εκπλήσσομαι με την αναφορά του ονόματός μου. Δεν είμαστε όλοι βουτηγμένοι στη λάσπη της διαφθοράς».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την ομιλία του κ. Λυκουρέντζου στη Βουλή

Δείτε στο Liveblog του Newsbomb.gr τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση Novartis

Σχετικές ειδήσεις