ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπεγλίτης: «Καταλαβαίνω τις αποδοκιμασίες του κόσμου»

Μπεγλίτης: «Καταλαβαίνω τις αποδοκιμασίες του κόσμου»

«Δεν έχω πρόβλημα με τις διαμαρτυρίες του κόσμου γιατί είμαι πολιτικός. Τις καταλαβαίνω απόλυτα». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη σε στρατόπεδο στη Νέα Σάντα του Κιλκίς, αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης.

«Δεν είμαι πολιτικός που φροντίζω το πολιτικό μου προφίλ, ούτε με ενδιαφέρει αν τσαλακώσω το πολιτικό μου προφίλ», δήλωσε ο υπουργός για να προσθέσει: «Γνώριζα ακόμη κι όταν βρισκόμουν στην Αθήνα ότι θα γινόμουν στόχος διαμαρτυριών έξω από τον Άγιο Δημήτριο, τούτη τη μέρα την πολύ σημαντική για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αντιλαμβάνομαι τους συμπολίτες μου σε όλη την Ελλάδα και εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Περνάμε δύσκολους καιρούς ως χώρα και από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει όλοι να σκεφτούμε, γιατί όλοι έχουμε ευθύνη για το μέλλον αυτής της χώρας, τι πρέπει αν κάνουμε. Όχι μόνο ένας εύκολος καταγγελτικός λόγος για λαϊκιστική ρητορική, αλλά πράξεις που μπορεί να έχουν πολιτικό κόστος, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην κατάρρευση. Γιατί αν τώρα δεν λάβουμε σοβαρά μέτρα που μπορεί να είναι και επώδυνα, η χώρα δεν έχει μέλλον. Θα μπει στο περιθώριο της Ευρώπης, στο περιθώριο της ευρύτερης περιοχής και τότε οι κίνδυνοι θα είναι μεγαλύτεροι.»