ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρχιμάκης: Όχι σε κυβέρνηση Σούπερ Μάρκετ

Καρχιμάκης: Όχι σε κυβέρνηση Σούπερ Μάρκετ

Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται σε συνέντευξή του ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, σημειώνοντας παράλληλα πως «το ΠΑΣΟΚ ούτε είναι, ούτε θα έχει την τύχη της Ένωσης Κέντρου. Έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θεωρώ τις εκλογές λάθος.

Εκτιμώ ότι θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα λύσουν».

Μιλώντας στην εφημερίδα Realnews, ο κ. Καρχιμάκης απαντά σε όσους ζητούν συγκυβέρνηση, τονίζοντας πως «η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από κυβερνήσεις Σούπερ Μάρκετ». Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που σηκώνουν εδώ και δύο χρόνια το βάρος των δύσκολων αλλά απαραίτητων αποφάσεων για τη διάσωση της χώρας.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος τονίζει «η Ελλάδα κλείνει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν. Η συμφωνία είναι καλύτερη από αυτή της 21ης Ιουλίου. Το βάρος του χρέους ελαφρύνεται κατά 100 δις ευρώ, οι συντάξεις και οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών διασφαλίζονται πλήρως, η χώρα εξασφάλισε ένα νέο δάνειο με μικρότερο επιτόκιο. Τους στόχους που είχαμε θέσει, πριν τη Σύνοδο, τους πετύχαμε. Οι θυσίες του ελληνικού λαού, γιατί χωρίς αυτές δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα, πιάνουν τόπο.

Ο κ. Καρχιμάκης στρέφει τα βέλη του και κατά του προέδρου της ΝΔ, τον οποίο κατηγορεί για υποκρισία αναφορικά με τις διαγραφές συνδικαλιστών.

Η πολιτική υποκρισία του κ. Σαμαρά δεν έχει όριο. Όταν εκτίμησε ότι τον βολεύει πολιτικά η κοινωνική αναταραχή, ενθάρρυνε το «φίλο του, το Θύμιο» στο να δημιουργήσει όλες αυτές τις αθλιότητες του καλοκαιριού, που δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα και στην εικόνα της χώρας και στον τουρισμό. Τώρα που θέλει να εμφανιστεί ως «υπεύθυνος πολιτικός» τον διέγραψε, βλέποντας την αντίδραση των πολιτών στις νέες αθλιότητες που ετοίμαζε και στις απειλές που ξεστόμιζε κατά της ζωής κυβερνητικών στελεχών και άπτονται ποινικής αντιμετώπισης.

Ερωτηθείς για το αν θα οδηγηθεί κάποιος πολιτικός στη φυλακή για με βάση τις έως τώρα Εξεταστικές, ο Κ. Καρχιμάκης τονίζει πως αυτό δεν το αποφασίζει η κυβέρνηση αλλά η Δικαιοσύνη.