Καμμένος στο ΝΑΤΟ: Η Τουρκία θα πληρώσει…

Newsroom Newsroom

Καμμένος στο ΝΑΤΟ: Η Τουρκία θα πληρώσει…

Για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και την παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης ενημέρωσε τους ομολόγούς του στο ΝΑΤΟ, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του, Νουρετίν Τζανικλί, να δώσει διευκρινήσεις και να εξηγήσει για το τι σήμαινε η δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεικίρ Μποζντάγ, ότι θα «πακετάρουν» τους 8 αξιωματικούς οι οποίοι έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα και το δικαστήριο λόγω της παρέλευσης του 18μήνου τους άφησε ελεύθερους και αν αυτό εννοεί ότι θα είναι πράξη η οποία παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας, δηλαδή ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «όπως συνήθως κάνει η Τουρκία, μίλησε για άλλα αντί άλλων. Η απάντηση που είχε να δώσει ήταν ότι για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται παράνομα και χωρίς δίκη, χωρίς να έχουν καν υπάρξει κατηγορίες, συνεχίζει - λέει - η Τουρκία να εξετάζει τα ψηφιακά δεδομένα τα οποία έχουν στη διάθεσή τους».

Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός τόνισε πως επανήλθε απαιτώντας μια απάντηση και ενώπιον των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και του Γενικού Γραμματέα, «να πει η Τουρκία αν διατίθεται και αν προτίθεται να κάνει μια πράξη σε ξένη αλλά σύμμαχο χώρα στο ΝΑΤΟ, η οποία ουσιαστικά θα παραβιάζει και τις αρχές της συμφωνίας του ΝΑΤΟ και το διεθνές δίκαιο. Απάντηση καμία».

«Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι τέτοιου είδους παλληκαρισμοί εν όψει των εκλογών, τέτοιου είδους ανακοινώσεις για το εσωτερικό, θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι δε μπορεί να συνεχίσουν να γίνονται και όταν έρχεται στις Βρυξέλλες, να κάνει τον καλό σύμμαχο», σημείωσε ο κ. Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι «οι απειλές για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών έχουν το κόστος τους και το κόστος αυτό η Τουρκία θα το πληρώσει».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται το διεθνές δίκαιο, θέλει καλή γειτονία, επιδιώκει τις καλές σχέσεις, αλλά δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε τέτοιου είδους προκλήσεις, οι οποίες δεν αποτελούν προκλήσεις απέναντι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στις συμμαχικές χώρες», υπογράμμισε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τέτοιου είδους πρόκληση ήταν και η δήλωση Τσαβούσογλου σε σχέση με την μονομερή - όπως δήλωσε σήμερα - κατάργηση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό.

Διαβάστε επίσης:

Τρελάθηκε ο Μπαχτσελί: Η Ελλάδα σχεδιάζει εισβολή στην Τουρκία – Δεν θα γλιτώσει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved