Παπαρήγα: Άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές

Παπαρήγα: Άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές

H γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ζήτησε να «διαλυθεί άμεσα η βουλή, εκλογές εδώ και τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση», τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να παρέμβει ο ελληνικός λαός «διότι αυτό που ψήνεται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση ένα πράγμα σημαίνει: ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για να ψηφιστεί η σύμβαση πτώχευσης της Ελλάδας -δεν είναι η δανειακή σύμβαση- η οποία συνεπάγεται αλλεπάλληλα νέα άγρια μέτρα».

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι δεν έχει το δικαίωμα αυτή η Βουλή να πάει το λαό στις εκλογές, έχοντας ψηφίσει προκαταβολικά τη δανειακή σύμβαση και πρόσθεσε ότι το επιχείρημα ότι πρέπει να ψηφιστεί η σύμβαση για να πάρουμε την έκτη δόση δεν στέκει καθόλου, είπε και εξήγησε: «Από δω και μπρος, αν δεν υπάρχει μία ουσιαστική αλλαγή της κατάστασης, αν ο λαός δεν παρέμβει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, κάθε 2 - 3 μήνες θα ζούμε με το ίδιο βιολί. Με το φαύλο κύκλο: Ψηφίστε μέτρα τα οποία φέρνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού σε φτώχεια, ψηφίστε την πτώχευση του λαού για να σωθεί η πλουτοκρατία και πάλι με κερασάκι την 7η, την 8η, την 9η και τη 10η δόση. Μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση σήμερα χρειάζεται. Το πώς θα δημιουργηθεί η υπηρεσιακή αυτά τα προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί».

«Σήμερα ο λαός πρέπει να ξεπεράσει φοβίες», είπε η κ. Παπαρήγα υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί που τον φοβίζουν και του στέλνουν τελεσίγραφα είναι οι γνήσιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Είτε είναι χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, είτε είναι εμπορικό κεφάλαιο καθαρά, είτε είναι βιομηχανικό, είναι οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων της Ευρώπης και της Ελλάδας. Αυτοί που στέλνουν τα τελεσίγραφα είτε είναι εγχώρια κόμματα, είτε είναι ευρωπαϊκά κράτη και ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, είναι αυτοί οι οποίοι ένα στόχο έχουν: Να ξεριζώσουν όλες τις κατακτήσεις των λαών, που ήδη ελάχιστες έχουν μείνει».

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr