ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικά βλέπει η ΔΗΜ.ΑΡ. την υποψηφιότητα Παπαδήμου

Θετικά βλέπει η ΔΗΜ.ΑΡ. την υποψηφιότητα Παπαδήμου

«Μετά από παλινωδίες και διελκυστίνδες και πάντοτε, βέβαια, το κόστος των επιλογών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., φαίνεται ότι θα υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση και μεταβατικός πρωθυπουργός», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Αποσαφηνίζοντας τη θέση του κόμματός του, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν θα μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ η μελλοντική στάση της θα εξαρτηθεί από τη θητεία και κυρίως από τις πολιτικές δεσμεύσεις και το τι καλείται να πράξει αυτή η μεταβατική κυβέρνηση.

«Δεν σπεύδω να σας πω ούτε ότι θα υπερψηφίσουμε ούτε ότι θα καταψηφίσουμε. Αυτά θα είναι συνάρτηση της αξιολόγησης που θα κάνουμε για το τι θέλει (η κυβέρνηση) και τι της ανατίθεται» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη τις δηλώσεις του Όλι Ρεν, ενώ σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να είναι πρωθυπουργός ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είπε: «Ο κ. Παπαδήμος είναι ένας έμπειρος άνθρωπος, ο οποίος γνωρίζει και μακροοικονομικά και τη λειτουργία του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού συστήματος. Βεβαίως, είχε μια διαφορετική άποψη σχετικά με το "κούρεμα", αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο που θα διαμορφώσει σ' αυτόν η ανάθεση των καθηκόντων του πρωθυπουργού από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ».