Κοντονής για φωτιές: Πρωτόγνωρο να ρωτά η ΝΔ γιατί ζητώ έρευνα για πολεοδομικές παραβάσεις στο Μάτι

Newsbomb

Κοντονής για φωτιές: Πρωτόγνωρο να ρωτά η ΝΔ γιατί ζητώ έρευνα για πολεοδομικές παραβάσεις στο Μάτι

Για «σκοπιμότητα» κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία την Τρίτη (07/08/2018) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στην επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη φωτιά στο Μάτι.

«Δεν αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλλον ανησυχεί για το θέμα των πολεοδομικών παραβάσεων, ενδεχομένως επειδή ενέχονται άμεσα και συγγενικά πρόσωπα στελεχών της Ν.Δ. Εκεί πάει το μυαλό μου, γιατί δεν περίμενα να ερωτηθώ γιατί ζητάω έρευνα. Αυτό είναι πρωτόγνωρο», είπε ο κ. Κοντονής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

«Είχαμε ένα τραγικό συμβάν. Έχασαν τη ζωή τους 27 συνάνθρωποί μας εγκλωβισμένοι σ' έναν χώρο, προσπαθώντας να βρουν διέξοδο προς την παραλία. Αυτό το γεγονός από μόνο του προκαλεί τη δικαστική έρευνα. Θα πρέπει να εξακριβωθεί γιατί αυτοί οι συνάνθρωποί μας δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην παραλία για να σώσουν τη ζωή τους και βρήκαν αυτό το φριχτό τέλος στην πυρκαγιά στο Μάτι. Επομένως χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, διότι οι πολεοδομικές παραβάσεις συνδέονται με την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Αυτή την ώρα διεξάγεται εισαγγελική έρευνα. Επειδή από τα δημοσιεύματα διαπίστωσα ότι αυτό το σκέλος μπορεί να μη συμπεριλαμβάνεται στην εισαγγελική έρευνα, έδωσα παραγγελία προκειμένου να εξεταστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις μεταγωγές κρατουμένων.

«Βρισκόμαστε σ' έναν παραλογισμό και δεν ξέρω αν ο παραλογισμός είναι πλέον το ανώτατο στάδιο του ακροδεξιού λόγου. Πρόκειται για ακραία ψευδολογία και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, στην οποία συνεχώς η Ν.Δ. παίρνει άριστα. Στον βωμό μικροκομματικών συμφερόντων, ψευδολογούν και παραπλανούν την κοινή γνώμη. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, συνδυάζουν τις μεταγωγές με τη μείωση έκτισης της ποινής, κάτι που είναι απαράδεκτο να λέγεται και απολύτως ψευδές. Είχαμε εξαγγείλει ένα σχέδιο: η φυλακή του Κορυδαλλού να γίνει φυλακή υποδίκων, πρώτον για να μην έρχονται σε επαφή κατάδικοι με υποδίκους και επιπλέον για να μη χρειάζεται να γίνονται συνεχώς μεταγωγές από τις επαρχιακές φυλακές προς το κέντρο των κρατουμένων, οι οποίοι έχουν σε εξέλιξη δίκες στην Αθήνα. Αυτό λοιπόν το σχέδιο υλοποιείται από τον περασμένο Μάιο, δηλαδή γίνονται μεταγωγές καταδίκων σε επαρχιακές φυλακές προκειμένου να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση οι κρατούμενοι υπόδικοι στη φυλακή του Κορυδαλλού. Ξαφνικά δεχόμαστε επιθέσεις από το εσωτερικό, αλλά δυστυχώς και από το εξωτερικό, που δε λαμβάνουν υπόψη τις ανακοινώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά την πληροφόρηση που τους παρέχεται από ορισμένα κέντρα στο εσωτερικό. Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και οι νόμοι εφαρμόζονται έναντι πάντων χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις», υπογράμμισε ο Σταύρος Κοντονής.

Τέλος, σχετικά με την αντίδραση της Τουρκίας για τη μη έκδοση του Τουργκούτ Καγιά, ο ίδιος επισήμανε ότι «στην περίπτωση του Τουργκούτ Καγιά είχε προηγηθεί η παροχή πολιτικού ασύλου. Μετά την παροχή πολιτικού ασύλου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτραπεί η έκδοση. Κακώς διαμαρτύρεται η Τουρκία για αυτό το ζήτημα, διότι ο Καγιά είχε ήδη λάβει πολιτικό άσυλο. Οι αντιδράσεις από την τουρκική πλευρά είναι κενές περιεχομένου, καθώς όταν κάποιος παίρνει πολιτικό άσυλο σε μία χώρα, είναι αδύνατο να εκδοθεί στην χώρα όπου είναι εκζητούμενος. Μάλλον αυτές οι αντιδράσεις άλλο στόχο είχαν και όχι τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved