Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Το πρόσωπο του εντολοδόχου πρωθυπουργού, το πλαίσιο λειτουργίας της νέας κυβέρνησης και το χρόνο της ορκωμοσίας της ορίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση ορίζεται α. ότι η εντολή για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης δίδεται στον Λουκά Παπαδήμο, β. ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου αλλά και η εφαρμογή της πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές κι γ. ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση δεν ορίζεται ακριβής χρόνος των εκλογών, ούτε κάτι σχετικό με τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Στη σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που παρέστησαν στην σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου του 2011. Συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατόπιν προτάσεως των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 11/11/2011 και ώρα 14.00».