ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας η νέα κυβέρνηση

Τσίπρας: Ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας η νέα κυβέρνηση

«Ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας» χαρακτήρισε την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός καλούνται να υλοποιήσουν μια πολιτική που δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση. Και ως εκ τούτου, καταλληλότερος να αναλάβει αυτό το έργο είναι κάποιος που δεν έχει εκλεγεί και δεν έχει λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό. Η εξέλιξη αυτή, όμως, αποτελεί ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε ότι η επιλογή Παπαδήμου συνιστά «εγγύηση ότι θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και συνέπεια, η ίδια πολιτική που μέχρι σήμερα μας έχει καταστρέψει».

Μάλιστα, καυτηριάζει το γεγονός ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ παρουσιάζεται ως λύση στην κρίση που δημιούργησαν οι πολιτικές που υπηρέτησε.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι τα κόμματα που θα στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση θα έχουν «συνευθύνη για την κοινωνική διάλυση, τη συρρίκνωση της Δημοκρατίας, την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία» και ζήτησε τη γρηγορότερη προσφυγή στις κάλπες.